A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve

Glen O. Gabbard - A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve

"A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia mára már lényeges részét képezi minden kompetens gyakorló pszichiáter terápiás eszköztárának. Gabbard zsenijét dicséri, hogy képes volt egy olyan alapszöveget létrehozni, mely sem nem egyszerűsíti, sem nem misztifikálja ezt a komplex terápiás megközelítést. Ez a könyv nagyszerű kiindulópontul szolgál a hallgatók számára pszichodinamikus tudásuk és klinikai készségük fejlesztésében. Bár alapszövegről van szó, azok a gyakorló szakemberek is fontos inspirációt meríthetnek belőle – és ezt saját tapasztalatból mondom -, akik nem követik nyomon a dinamikus szemlélet legújabb izgalmas eredményeit. Egyszóval minden, pszichiátriai betegekkel dolgozó szakember sokat nyer, ha elolvassa ezt a könyvet, mely ismételten segítségül fog szolgálni klinikai problémák megoldásában. Már maga az irodalomjegyzék is önálló értéket képvisel." -(Arnold M. Cooper, M.D., Stephen P. Tobin és Dr. Arnold M. Cooper professzor emeri-tus konzultációs-kapcsolati pszichiátriában, Weill Cornell Medical College; Kiképző analitikus, Columbia University Psychoanalytic Center).
Ez az elismert szakértő tollából származó kivételesen gyakorlatias szöveg, mely az Alapkészségek a pszichoterápiában sorozat öt kötetéből az első, bevezetést nyújt a hallgatók és a szakemberek számára a hosszú pszichodinamikus pszichoterápia alapelveibe. Középpontjában a felnőttekkel folytatott egyéni hosszú dinamikus munka áll. Eltérően a tárgyban már megjelent egyéb írásoktól, ez a tömör kötet a szerző tanári tapasztalatain alapszik, és ezért közvetlenül azokat a problémákat célozza, melyekkel a hallgatók képzési időszakuk során találkozhatnak. Klinikai esetpéldákon keresztül a szerző bemutatja, hogy miként lehet a pszichodinamikus elmélet főbb alapelveit nehéz helyzetekben hasznosítani, és hogy hogyan küzdünk meg a pszichoterápiás munka során gyakran felmerülő nehézségekkel.
Tizenegy tömör fejezetben a szerző mindent összefoglal a pszichodinamikus terápia alapelveitől kezdve a páciensek felbecsléséig, a terápia kezdetét és lezárását illetően, az intervenciókkal kapcsolatban, a terápia hatását és céljait illetően, az ellenállásról, a viszontáttételről, a fantáziáról és az álmokról, végül pedig beszél a szupervízió felhasználásának optimális módjáról, valamint arról, hogy miként mérhetjük az alapkészségek elsajátítását a Pszichiáter Rezidenseket Felügyelő Bizottság szabályozásának megfelelően.
Alapkészségek. Az alapkészségek a pszichoterápiában sorozat, melynek kiadója Glen 0. Gabbard, M.D., öt alapszöveget jelentet meg, melynek szerzői a különböző pszichoterápiás irányzatok vezető szakemberei. Az ezekben a pszichoterápiás irányzatokban – hosszú pszichodinamikus pszichoterápia, szupportív pszichoterápia, kognitív-viselkedés terápia, rövid pszichoterápia és gyógyszeres terápiával kombinált pszichoterápia – megszerzett jártasságot a Graduális Orvosképzést Felügyelő Akkreditációs Bizottság (ACGME) alá tartozó Pszichiáter Rezidenseket Felügyelő Bizottság a pszichiáter képzési programok alapvető céljaként határozta meg.
Ez a sorozat lehetőséget nyújt a különböző pszichoterápiák alapjainak megismerésére, és közvetlenül célozza azt a hat területet, melyet alapvető kompetenciaként az ACGME és az Orvosi Szakágazatok Amerikai Vezérlő Bizottsága az orvosi gyakorlatban meghatározott: gondoskodás a betegről, orvosi tudás, interperszonális és kommunikációs készségek, gyakorlat alapú tanulás és fejlődés, szakmaiság és rendszerbe ágyazott gyakorlat. Minden egyes kötet részletesen bemutatja a gyakorlat fontosabb alapelveit, és javaslatokat tesz arra vonatkozóan, hogy miként mérhető a kompetencia szintje. A sorozat öt kötetében összefoglalt ismeretek elsajátítása egy nagy lépést jelent a pszichoterápiában való kompetencia megszerzésében.A Könyv Magyarul!


Letöltések A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  224
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  340 gr
  ISBN:
  9789639771253
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2009
  Árukód:
  2224620 / 1080513
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve ebook, könyvet A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve FB2, Download A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve PDF , Download A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve MOBI, Online A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve könyvet, ingyenes letöltések A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve IPhone, Online könyvet A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve PDF, ingyenes A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve DJVU, ingyenes letöltések A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve TXT, letöltések A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve RTF, Online A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve FB2 , e-könyvet A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve letöltések TXT, ingyenes A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve letöltések könyvet, e-könyvet A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve download MOBI, letöltések A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve IPad, olvas A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve MOBI, olvas A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve DOC, ingyenes A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve AWZ, Download e-könyvet A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve iPad , ingyenes A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve DJVU, Download A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve DVD, olvas A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve TXT, Book A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve letöltések DJVU, A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve letöltések könyvet ingyenes, A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve letöltések könyvet pdf ingyenes, A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve pdf ingyenes, A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve letöltések könyvet epub ingyenes, A hosszú pszichodinamikus pszichoterápia tankönyve ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply