A hosszú menet

Slavomir Rawicz - A hosszú menet

1941 áprilisában hat rab egy lengyel lovassági tiszt, Slavomir Rawicz vezetésével megszökött egy szibériai munkatáborból. Hóval, faggyal, hőséggel, éhséggel és szomjúsággal dacolva meneteltek kilenc hónapon keresztül Szibérián, Mongólián, a Góbi sivatagon és Tibet félelmetes hegyláncain át Indiába. Az 5000 kilométeres út végére mindössze négyen maradtak életben. Hihetetlen történet? Valóban az. Nem csoda, hogy a könyv egyes állításait már megjelenésekor, 1955-ben is erős kétségekkel fogadták.

A 2006-ban megnyílt szovjet archívumok iratai több ponton is megingatják Rawicz állításait: nincs például adat arról, hogy a könyvben szereplő tábor valaha is létezett volna. Hat szökevényről (két lengyel, egy lett, egy litván, egy amerikai, illetve egy jugoszláv) hazájukban semmit se tudnak; Indiában nincs nyoma annak, hogy Rawicz valaha is ott járt volna. Vajon a szerző szándékosan változtatott meg bizonyos tényeket, vagy csupán megcsalta az emlékezete? Netán fontosabb volt számára történetének szimbolikus ereje, mint a valóságtartalma? Soha nem fogjuk megtudni, Rawicz ugyanis 2004-ben elhunyt. Akárhogy legyen is, A hosszú menet a lehetetlennel dacoló emberi akaraterőnek állít megrázó emléket.

A könyv más borítóval korábban már megjelent a Veszélyes övezet sorozatban.

A könyvből 2010-ben készült film Peter Weir (Holt költők társasága, Truman Show) rendezésében. A főbb szerepekben olyan sztárokat láthatunk, mint Colin Farrell, Saoirse Ronan, Jim Sturgess és Ed Harris.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A hosszú menet ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A hosszú menet ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  12.8 x 19.7 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  268
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  ISBN:
  9789635307845
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A hosszú menet ebook, könyvet A hosszú menet FB2, Download A hosszú menet PDF , Download A hosszú menet MOBI, Online A hosszú menet könyvet, ingyenes letöltések A hosszú menet IPhone, Online könyvet A hosszú menet PDF, ingyenes A hosszú menet DJVU, ingyenes letöltések A hosszú menet TXT, letöltések A hosszú menet RTF, Online A hosszú menet FB2 , e-könyvet A hosszú menet letöltések TXT, ingyenes A hosszú menet letöltések könyvet, e-könyvet A hosszú menet download MOBI, letöltések A hosszú menet IPad, olvas A hosszú menet MOBI, olvas A hosszú menet DOC, ingyenes A hosszú menet AWZ, Download e-könyvet A hosszú menet iPad , ingyenes A hosszú menet DJVU, Download A hosszú menet e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A hosszú menet DVD, olvas A hosszú menet TXT, Book A hosszú menet letöltések DJVU, A hosszú menet letöltések könyvet ingyenes, A hosszú menet letöltések könyvet pdf ingyenes, A hosszú menet pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A hosszú menet pdf ingyenes, A hosszú menet letöltések könyvet epub ingyenes, A hosszú menet ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply