A holtak nem énekelnek

Rudolf Jasik - A holtak nem énekelnek

A múlt méhében fogant jelen – ez volt az az alapvető kérdés, amelynek megoldására A kristályvizű folyó partján, valamint A Szent Erzsébet tér című regényeiben vállalkozott Rudolf Jasík, a nagy tehetségű szlovák regényíró. Ezt akarta sokkal részletesebben, sokkal mélyebbre hatolón ábrázolni A holtak nem énekelnek című, félbemaradt trilógiájában is. Itt már – előbbi munkáitól eltérően – a múlt és a jelen kontinuitásának, folyamatosságának kérdése foglalkoztatta, mondhatnók, a szlovák történelem filozófiai alapjait kutatja, a nemzet és az egyén létének kérdéseit fejtegeti azokban az időkben, amikor világpusztító földrengés rázta egész Európa s vele együtt a szlovák társadalom épületét, megváltoztatva az addigi rétegződést, s ezzel megteremtve az új élet feltételeit.
A regény cselekménye a fronton, a hátországban és a Szovjetunióban folyik, majd a Szovjetunióból hazaível a Szlovák Nemzeti Felkelésbe. Jasík új művében nem szorítkozott széles körű történelemábrázolásra, nem követte adatszerűen az események folyamatát, hanem kisebb területekre, szűkebb keresztmetszetekre összpontosítja figyelmét, de úgy, hogy egyetlen vízcsepp tükrében az egész óceánt vetíti elénk, egyéni sorsok tükrében egységes korrajzot nyújt a társadalomról. Igényes feladatát művészi szuverenitással oldotta meg, és hiteles, realisztikus képet festett az otthon és a határokon túl zajló eseményekről. A nagy téma minden kis részletét gondosan kidolgozta: alakjaiban bonyolult lényeket látott, éppen ezért igyekezett behatolni tudatukba és tudatuk alá is.
A holtak nem énekelnek című alkotás lélektani regény, kiemelkedően magas művészi színvonalon álló mű, amelyben az emberi kapcsolatok motívumai és okozati összefüggései hitelesek. A regény olvasása közben fájdalmas felismeréssel ötlik fel bennünk az egyre visszatérő megállapítás, hogy Rudolf Jasík halálával a szlovák próza olyan írót vesztett, aki jelentősen befolyásolhatta volna a szlovák irodalom fejlődését.A Könyv Magyarul!


Letöltések A holtak nem énekelnek ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A holtak nem énekelnek ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  14 x 20 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  510
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1972
  Árukód:
  6020724 / 5020723  TAGS:
  Online A holtak nem énekelnek ebook, könyvet A holtak nem énekelnek FB2, Download A holtak nem énekelnek PDF , Download A holtak nem énekelnek MOBI, Online A holtak nem énekelnek könyvet, ingyenes letöltések A holtak nem énekelnek IPhone, Online könyvet A holtak nem énekelnek PDF, ingyenes A holtak nem énekelnek DJVU, ingyenes letöltések A holtak nem énekelnek TXT, letöltések A holtak nem énekelnek RTF, Online A holtak nem énekelnek FB2 , e-könyvet A holtak nem énekelnek letöltések TXT, ingyenes A holtak nem énekelnek letöltések könyvet, e-könyvet A holtak nem énekelnek download MOBI, letöltések A holtak nem énekelnek IPad, olvas A holtak nem énekelnek MOBI, olvas A holtak nem énekelnek DOC, ingyenes A holtak nem énekelnek AWZ, Download e-könyvet A holtak nem énekelnek iPad , ingyenes A holtak nem énekelnek DJVU, Download A holtak nem énekelnek e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A holtak nem énekelnek DVD, olvas A holtak nem énekelnek TXT, Book A holtak nem énekelnek letöltések DJVU, A holtak nem énekelnek letöltések könyvet ingyenes, A holtak nem énekelnek letöltések könyvet pdf ingyenes, A holtak nem énekelnek pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A holtak nem énekelnek pdf ingyenes, A holtak nem énekelnek letöltések könyvet epub ingyenes, A holtak nem énekelnek ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply