A Himalája magyar remetéje


Múltunk legendás alakja, Kőrösi Csoma Sándor pályafutását követi nyomon a Szerző. A székelyek szentjeként tisztelt világvándor utazásait és munkásságát idézi fel a bölcsőhelytől, a háromszéki Csomakőröstől a sírig, az indiai Dardzsilingig. A könyvben megelevenedik a XVIII. századi Erdély, Nagyenyed, a Bethlen Kollégium diákélete, Göttingen és az ázsiai vándorlás számos állomása. Az életrajzi monográfia negyedszázados kutatómunka gyümölcse. Kubassek János, a geográfus-tudománytörténész Szerző az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója bejárta azokat a távoli tájakat, amelyek hajdan az őshazakutatási tervektől ösztönzött vándor munkálkodásának színterei voltak. A tibetológia atyjaként emlegetett Csoma munkásságának legfontosabb helyszíneit, Zangla és Phouktal távoli kolostorait gyalogszerrel kereste fel a Nyugati-Himalája könyörtelen sziklabirodalmában.

A kötetben Mezopotámia, Perzsia, Afganisztán, Pandzsáb, Kasmír, Ladak, Zanszkár és Bengália tájai kelnek életre. Eredeti források, korabeli levelek, cikkek, grafikák, saját fényképfelvételek teszik hitelessé a művet. Az orientalisták kimagasló géniusza síron túli utóéletének mozaikjaival bizonyítja a Szerző, hogy Kőrösi Csoma Sándor az egyetemes tudomány halhatatlanjai közé tartozik.

A szegény székely család fia olyan gazdag szellemi örökséget hagyott ránk, amely ma is népeket és kultúrákat köt össze. A legnagyobb magyar világvándor küzdelmei és életpéldája a hétköznapokban is ösztönző erőforrást jelentenek.

A kötet 3. kiadásában a Párizsban élő orientalista, Bernard Le Calloc’h kutatásai nyomán adjuk közre Victor Jacquemont francia természettudós Kőrösi Csoma Sándorra vonatkozó leveleit és naplójegyzeteit, melyek fontos forrásértéket jelentenek. A tragikus sorsú, Indiában fiatalon elhunyt, francia utazó felkereste Kanamban a székely tudóst, s találkozásaikról részletes feljegyzéseket készített. Beszámolója először olvasható magyar nyelven e kötetben.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A Himalája magyar remetéje ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Himalája magyar remetéje ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  514
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  960 gr
  ISBN:
  9789632439570
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2014
  Commodity code:
  2491015 / 1111228  TAGS:
  Online A Himalája magyar remetéje ebook, könyvet A Himalája magyar remetéje FB2, Download A Himalája magyar remetéje PDF , Download A Himalája magyar remetéje MOBI, Online A Himalája magyar remetéje könyvet, ingyenes letöltések A Himalája magyar remetéje IPhone, Online könyvet A Himalája magyar remetéje PDF, ingyenes A Himalája magyar remetéje DJVU, ingyenes letöltések A Himalája magyar remetéje TXT, letöltések A Himalája magyar remetéje RTF, Online A Himalája magyar remetéje FB2 , e-könyvet A Himalája magyar remetéje letöltések TXT, ingyenes A Himalája magyar remetéje letöltések könyvet, e-könyvet A Himalája magyar remetéje download MOBI, letöltések A Himalája magyar remetéje IPad, olvas A Himalája magyar remetéje MOBI, olvas A Himalája magyar remetéje DOC, ingyenes A Himalája magyar remetéje AWZ, Download e-könyvet A Himalája magyar remetéje iPad , ingyenes A Himalája magyar remetéje DJVU, Download A Himalája magyar remetéje e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Himalája magyar remetéje DVD, olvas A Himalája magyar remetéje TXT, Book A Himalája magyar remetéje letöltések DJVU, A Himalája magyar remetéje letöltések könyvet ingyenes, A Himalája magyar remetéje letöltések könyvet pdf ingyenes, A Himalája magyar remetéje pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Himalája magyar remetéje pdf ingyenes, A Himalája magyar remetéje letöltések könyvet epub ingyenes, A Himalája magyar remetéje ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply