A hét beavatás

Kaczvinszky József - A hét beavatás

Kaczvinszky József: A hét beavatás című műve két változatban maradt fenn. Az egyik egy töredékes — a hét beavatásból csak négyet ismertet —Jelen mű viszont a teljes anyagot tartalmazza.
A "beavatás" szó — egyébként — önkéntelenül is a vallási misztériumokat és a titkos tanítások közlését juttatja eszünkbe. Valójában ebben az értelemben is helyes és találó kifejezés. Mert a tanítvány szempontja olyan magas régiókba emelkedik a beavatásban, olyan összefüggéseket lát meg önmaga és a Természet között, amelyek még a legmélyebb filozófia számára is elérhetetlenek, az átlagos emberi gondolkodásmóddal pedig meg sem közelíthetők. A tanítvány felfogása a szerint változik, amint fokozatosan megismeri nem-tudatos elmeműködéseinek mindazokat a szubtilis szintjeit, amelyekre öntudata felemelkedhetik és amelyek tudatossá válhatnak számára az elmélyedés gyakorlásának folyamán. Ez a tudatossá-válás pedig mindenkor egyértelmű valamely újfajta tudásnak a megnyilatkozásával, egy oly tudásnak és egy oly tudatkörnek a kibontakozásával, amelybe a fejlődés valósággal beavatja a tanítványt, a nélkül, hogy értelmi fejlettsége vezetné odáig fokozatosan, emberi tradíciókra alapozott tudásának a folytonos gyarapodása révén. Minden egyes beavatás mindig újfajta megismerések egész köréhez vezet, amelyben a régebbi megismeréseknek már nincs teljes létjogosultságuk, valójában nincs is megfelelő helyük, hiszen meghaladottakká válnak, értelmüket veszítik. Minden egyes beavatási szinten a tanítvány elveszíti "addigi" önmagát és mintegy "újraszületik", az újfajta megismeréseknek — az ő számára — új világában!
Nem szertartásos beavatásokról írunk. A yoga útjának a következő fejezetekben ismertetett hét beavatását nem kísérik misztikus külső ceremóniák. A tanítványtól senki sem kívánja, hogy előírt cselekedetekkel és veszélyes szertartások között bizonyítsa be felfokozott bátorságát, a tűzzel, a vízzel, a sötétséggel, stb. szemben. Mégis — mint mindenfajta beavatás küszöbén — jelentékeny bátorságról kell tanúságot tennie, itt is. Mert minden egyes beavatás — a maga megismeréseivel — megdöbbentően, magrázóan hat: az egész emberre. És merészség, csakugyan nagyfokú bátorság kell ahhoz, hogy az új felismerésekkel szembenézzünk, nyitott szemmel merészkedjünk közéjük, egy olyan világba, amelyben — mintegy csecsemő módjára — elölről kell kezdenünk a tapasztalást, a tájékozódást. Sőt, mindezt hétszer megismételve, hétszer is elejtve magunk alól a biztosnak hitt talajt, míg elérhetünk a yoga útjának az igazi, a legvégső céljához!

Kaczvinszky József: A hét beavatás című műve két változatban maradt fenn, az egyik egy töredékes — a hét beavatásból csak négyet ismertet —Jelen mű viszont a teljes anyagot tartalmazza.
A „beavatás" szó — egyébként — önkéntelenül is a vallási misztériumokat és a titkos tanítások közlését juttatja eszünkbe. Valójában ebben az értelemben is helyes és találó kifejezés. Mert a tanítvány szempontja olyan magas régiókba emelkedik a beavatásban, olyan összefüggéseket lát meg önmaga és a Természet között, amelyek még a legmélyebb filozófia számára is elérhetetlenek, az átlagos emberi gondolkodásmóddal pedig meg sem közelíthetők. A tanítvány felfogása a szerint változik, amint fokozatosan megismeri nem-tudatos elmeműködéseinek mindazokat a szubtilis szintjeit, amelyekre öntudata felemelkedhetik és amelyek tudatossá válhatnak számára az elmélyedés gyakorlásának folyamán. Ez a tudatossá-válás pedig mindenkor egyértelmű valamely újfajta tudásnak a megnyilatkozásával, egy oly tudásnak és egy oly tudatkörnek a kibontakozásával, amelybe a fejlődés valósággal beavatja a tanítványt, a nélkül, hogy értelmi fejlettsége vezetné odáig fokozatosan, emberi tradíciókra alapozott tudásának a folytonos gyarapodása révén. Minden egyes beavatás mindig újfajta megismerések egész köréhez vezet, amelyben a régebbi megismeréseknek már nincs teljes létjogosultságuk, valójában nincs is megfelelő helyük, hiszen meghaladottakká válnak, értelmüket veszítik. Minden egyes beavatási szinten a tanítvány elveszíti „addigi" önmagát és mintegy „újraszületik,,, az újfajta megismeréseknek — az ő számára — új világában!
Nem szertartásos beavatásokról írunk. A yoga útjának a következő fejezetekben ismertetett hét beavatását nem kísérik misztikus külső ceremóniák. A tanítványtól senki sem kívánja, hogy előírt cselekedetekkel és veszélyes szertartások között bizonyítsa be felfokozott bátorságát, a tűzzel, a vízzel, a sötétséggel, stb. szemben. Mégis —, mint mindenfajta beavatás küszöbén — jelentékeny bátorságról kell tanúságot tennie, itt is. Mert minden egyes beavatás — a maga megismeréseivel — megdöbbentően, magrázóan hat: az egész emberre. És merészség, csakugyan nagyfokú bátorság kell ahhoz, hogy az új felismerésekkel szembenézzünk, nyitott szemmel merészkedjünk közéjük, egy olyan világba, amelyben — mintegy csecsemő módjára — elölről kell kezdenünk a tapasztalást, a tájékozódást. Sőt, mindezt hétszer megismételve, hétszer is elejtve magunk alól a biztosnak hitt talajt, míg elérhetünk a yoga útjának az igazi, a legvégső céljához!.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A hét beavatás ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A hét beavatás ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  168
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  320 gr
  ISBN:
  9789639654723
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2208508 / 1064539  TAGS:
  Online A hét beavatás ebook, könyvet A hét beavatás FB2, Download A hét beavatás PDF , Download A hét beavatás MOBI, Online A hét beavatás könyvet, ingyenes letöltések A hét beavatás IPhone, Online könyvet A hét beavatás PDF, ingyenes A hét beavatás DJVU, ingyenes letöltések A hét beavatás TXT, letöltések A hét beavatás RTF, Online A hét beavatás FB2 , e-könyvet A hét beavatás letöltések TXT, ingyenes A hét beavatás letöltések könyvet, e-könyvet A hét beavatás download MOBI, letöltések A hét beavatás IPad, olvas A hét beavatás MOBI, olvas A hét beavatás DOC, ingyenes A hét beavatás AWZ, Download e-könyvet A hét beavatás iPad , ingyenes A hét beavatás DJVU, Download A hét beavatás e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A hét beavatás DVD, olvas A hét beavatás TXT, Book A hét beavatás letöltések DJVU, A hét beavatás letöltések könyvet ingyenes, A hét beavatás letöltések könyvet pdf ingyenes, A hét beavatás pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A hét beavatás pdf ingyenes, A hét beavatás letöltések könyvet epub ingyenes, A hét beavatás ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply