A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult


Két jól elkülöníthető csoportja van azoknak, akiket "joyce-iánusoknak" nevezünk: a "belsősök" és a "külsősök".

A "belsősök" a szövegek eltökélt feltárására koncentrálnak, az utalások és a mutációk megszállottjai, és sok esetben még Heideggernél is Heideggerebbek a filológiai mélységek feltárásában – természetesen az alászállásban. Ismerek néhány elsőrangú "belsőst", s nagy tisztelettel adózom nekik: ilyen a kaliforniai John Bishop és az antwerpeni Geert Lernout.

A "külsősök" ellenben mindent megtesznek, hogy bizonyítsák, Joyce nagyon alaposan ismerte munkája tárgyát: hogy megmutassák a joyce-i földrajzot, fiziológiát, szociopatológiát – s mindezt a maga specifikus, edwardiánusan dublini változatában. A paradoxon természetesen az, hogy a "külsősök" soha nem mennek túlságosan messzire. Richard Ellmann testesít meg mindent, ami ebben a megközelítésben a legjobb, s amely mégsem nélkülözi ama zavaró tendenciát, hogy Joyce szövegeit valamely külsődleges kronológia és dublini közvélekedés szentírásának tekintse. John McCourt talán alaposabb "külsősnek" tekinthető, azáltal, hogy Joyce Triesztjére koncentrál, annak sokszínű kultúrájára és kimondottan szerteágazó nyelveire.

Takács Ferenc egyik csoporthoz sem tartozik, bár eddig mindkettőbe bedolgozott. Túlmerészkedik a szigorú értelemben vett irodalmiság körein (nevezetesen a film felé), s más szerzőkről írott (T. S. Eliot, Anthony Burgess és Thomas Pynchon a releváns példák itt) terjedelmes munkái megkülönböztetik a vallomásos joyce-iánusoktól. A rövid, de gyakori közbeiktatások, mint a könyvhöz írott előszó, a könyvkritika, a konferencia-előadás, az esszé, az alkalmi színpadi szereplések, rádió-beszélgetések, fordítások, televíziós szereplések, hogy a spontán beszélgetésekről ne is szóljunk, ugyancsak közel állnak hozzá.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  224
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  300 gr
  ISBN:
  9789632366883
  Language:
  HUNGARIAN – ENGLISH
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2466826 / 1095958
  Translator:


  TAGS:
  Online A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult ebook, könyvet A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult FB2, Download A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult PDF , Download A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult MOBI, Online A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult könyvet, ingyenes letöltések A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult IPhone, Online könyvet A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult PDF, ingyenes A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult DJVU, ingyenes letöltések A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult TXT, letöltések A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult RTF, Online A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult FB2 , e-könyvet A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult letöltések TXT, ingyenes A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult letöltések könyvet, e-könyvet A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult download MOBI, letöltések A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult IPad, olvas A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult MOBI, olvas A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult DOC, ingyenes A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult AWZ, Download e-könyvet A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult iPad , ingyenes A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult DJVU, Download A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult DVD, olvas A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult TXT, Book A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult letöltések DJVU, A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult letöltések könyvet ingyenes, A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult letöltések könyvet pdf ingyenes, A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult pdf ingyenes, A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult letöltések könyvet epub ingyenes, A hérosz és a kultusz – The Hero and His Cult ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply