A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk


tantárgy:Történelem évfolyam:12. A tankönyvjegyzéken nem szerepel. “Történelmünk, kultúrtörténetünk híres, hírhedt történelmi személyiségeit, pozitív és negatív hőseit szívesen emlegetjük ragadványneveiken, megkülönböztető gúnyneveiken, díszítő jelzőiken, (…) mellékneveiken, noha sokszor nem is tudjuk, miért nevezték el őket akképpen” – írja előszavában a szerző. A könyv ezt a hiányosságot akarja kiküszöbölni. A magyar történelemben és kultúrtörténetben szerepet játszó jelentős és kevésbé jelentős személyek mellékneveit, ragadványneveit, illetve e nevek magyarázatát tartalmazza. A jól követhető magyarázatok fontos és érdekes ismeretekkel gazdagítanak történelmünkről, kultúránkról. Az anyag hosszú és széles körű gyűjtőmunka eredménye – s bátran állíthatjuk, hogy kultúrtörténeti jelentőségű vállalkozásról van szó. A kötet használata egyszerű: tallózhatunk a melléknevekről, ragadványnevekről szóló – betűrendbe – szedett hosszabb-rövidebb leírások között, de kezdhetjük a kutatást a névmutatónál is, ahol a kötetben helyet kapott személyek (1-2 mondatos ismertetővel) és mellékneveik, ragadványneveik felsorolása szerepel. A könyv azok érdeklődésére tarthat számot, akik fontosnak tartják múltunk és kultúránk mélyebb ismeretét. Eredménnyel használhatják tanulmányaik, kutatómunkájuk során az egyetemi, főiskolai hallgatók és a történészek, irodalmárok, de színesítheti az iskolai történelemórákat is.A Könyv Magyarul!


Letöltések A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  jó állapotú antikvár könyv – karcos borító – kopottas
  Publisher:
  Nemzeti Tankönyvkiadó
  Number of Pages:
  244
  Kötés:
  karton
  Weight:
  400 gr
  ISBN:
  0669001836096
  Year of publication:
  2001
  Commodity code:
  SL#2105191004  TAGS:
  Online A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk ebook, könyvet A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk FB2, Download A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk PDF , Download A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk MOBI, Online A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk könyvet, ingyenes letöltések A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk IPhone, Online könyvet A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk PDF, ingyenes A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk DJVU, ingyenes letöltések A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk TXT, letöltések A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk RTF, Online A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk FB2 , e-könyvet A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk letöltések TXT, ingyenes A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk letöltések könyvet, e-könyvet A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk download MOBI, letöltések A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk IPad, olvas A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk MOBI, olvas A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk DOC, ingyenes A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk AWZ, Download e-könyvet A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk iPad , ingyenes A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk DJVU, Download A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk DVD, olvas A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk TXT, Book A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk letöltések DJVU, A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk letöltések könyvet ingyenes, A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk letöltések könyvet pdf ingyenes, A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk pdf ingyenes, A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk letöltések könyvet epub ingyenes, A haza bölcse, a bolond gróf és a többiek. Ragadványnevek történelmünk ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply