A Gulag története I-IIi.


A GULAG, a szovjet koncentrációs táborok gigantikus hálózata 1972-ben vált ismertté a világ közvéleménye előtt, amikor megjelent Alekszandr Szolzsenyicin háromkötetes munkája: ez a mű akkor óriási hatással volt a világ szellemi életére, és úgy tűnt, a kommunista rendszerekkel kapcsolatos minden illúziót szétfoszlat. A Szovjetunió összeomlása óta memoárok és tanulmányok százai jelentek meg a témáról, s részint ezeket az újabban előkerült forrásokat is használva,
részint saját történelmi kutatásai nyomán Anne Applebaum amerikai újságíró és történész elsőként vállalkozott rá, hogy megírja a GULAG átfogó történetét: bemutatja a szovjet munkatáborok előképeit a cári Oroszországban, létesítésüket közvetlenül a bolsevik forradalom után, terjeszkedésüket és működésüket – s végül felszámolásukat a gorbacsovi peresztrojka idején.
Applebaum könyve minden tekintetben dokumentált, szigorú történészi munka, s ugyanakkor mindvégig kiérezni belőle az
áldozatokkal való együttérzést; legnagyobb erénye talán az, hogy a szerző kifejezetten a lágerfoglyok szemszögéből mutatja be a GULAG történetét: az ő életükre, szubkultúrájukra, szenvedéseikre koncentrál. A GULAG az idők során államon belüli állammá változott, majdhogynem külön civilizációvá – jóllehet a sztálini korszakban (s a könyv ezt is bemutatja) az egész Szovjetunió egyetlen hatalmas kényszermunkatelep volt -, saját törvényekkel, szokásokkal, irodalommal, folklórral, szlenggel és erkölccsel.
A szerző, miután kronologikusan bemutatja a GULAG „fejlődését” – azt, ahogy a vörös terror eszközéből fontos gazdasági fünkciókat betöltő, az egész országot lefedő hálózattá változott -, témáról témára mutatja be a GULAG-beli élet különböző aspektusait: a lágerfoglyok különböző csoportjait, a túlélési stratégiákat, a szexuális viszonyokat, a szökéseket és lázadásokat…
S Applebaum egyúttal arra a nyugtalanító kérdésre is választ keres, miért maradt a GULAG viszonylag ismeretlen mind a
Szovjetunió népei, mind a Nyugat történelmi emlékezetében?A Könyv Magyarul!


Letöltések A Gulag története I-IIi. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Gulag története I-IIi. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  1212
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  1250 gr
  ISBN:
  9789630776561
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2004
  Árukód:
  2116326 / 1019436
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A Gulag története I-IIi. ebook, könyvet A Gulag története I-IIi. FB2, Download A Gulag története I-IIi. PDF , Download A Gulag története I-IIi. MOBI, Online A Gulag története I-IIi. könyvet, ingyenes letöltések A Gulag története I-IIi. IPhone, Online könyvet A Gulag története I-IIi. PDF, ingyenes A Gulag története I-IIi. DJVU, ingyenes letöltések A Gulag története I-IIi. TXT, letöltések A Gulag története I-IIi. RTF, Online A Gulag története I-IIi. FB2 , e-könyvet A Gulag története I-IIi. letöltések TXT, ingyenes A Gulag története I-IIi. letöltések könyvet, e-könyvet A Gulag története I-IIi. download MOBI, letöltések A Gulag története I-IIi. IPad, olvas A Gulag története I-IIi. MOBI, olvas A Gulag története I-IIi. DOC, ingyenes A Gulag története I-IIi. AWZ, Download e-könyvet A Gulag története I-IIi. iPad , ingyenes A Gulag története I-IIi. DJVU, Download A Gulag története I-IIi. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Gulag története I-IIi. DVD, olvas A Gulag története I-IIi. TXT, Book A Gulag története I-IIi. letöltések DJVU, A Gulag története I-IIi. letöltések könyvet ingyenes, A Gulag története I-IIi. letöltések könyvet pdf ingyenes, A Gulag története I-IIi. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Gulag története I-IIi. pdf ingyenes, A Gulag története I-IIi. letöltések könyvet epub ingyenes, A Gulag története I-IIi. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply