A gólyakalifa

Babits Mihály - A gólyakalifa

Babits első regénye, amelyben könnyen kimutatható a freudizmus közvetlen hatása. A cím is a témára utal: a mesebeli kalifa gólyává változott és elfelejtette a varázsszót, amivel emberré változhat. Egy kettéhasadt tudatú fiatalember fantasztikus történetének ürügyén a költő érzéseinek és vágyainak kettősségét példázza: Tábory Elemér kétlelkűsége Babits nyugtalanságának, ellentmondásainak kivetülése. A regény hősét, Tábory elemért ismétlődően jelentkező kínzó álmai egy különös, kettős életbe szorítják. Ebben a tudathasadásos állapotban a valóság és a képzelet, a nappal és az éjszaka határai fokozatosan elmosódnak, az álmok követelőbben fonódnak rá a hétköznapok reális világára, nyomasztó hatalmukkal hovatovább az ébrenlét minden óráját beárnyékolva. Családjának büszkesége, Tábory Elemér hol egy kitűnő képességű, gazdag jövőjű úrifiú életét éli, hol egy meggyötört asztalosinasét, hol pedig egy szánnivalóan elnyomott kis irnokét. A két réteg, a reális és az irreális megszámlálhatatlanul sok hiteles ténnyel és történéssel veszi birtokába a fiatalember tudatát, minden váltással újabb és újabb gyötrő szorongásokat támasztva benne. A misztikus befejezést és a regényen végigvonuló fantasztikumot ellensúlyozza az asztalosinas és az írnok életének, munkájának, környezetének nagyon is reális ábrázolása. A mű a freudi mélylélektan alaptételeire épül, de a kor súlyos társadalmi problémái is visszhangoznak benne. A regény merész szerkezete, tömörsége, szikrázó nyelve maradandó érték.A Könyv Magyarul!


Letöltések A gólyakalifa ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A gólyakalifa ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  176
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  130 gr
  ISBN:
  9789633896532
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2006
  Commodity code:
  2058125 / 1001345
  Series:


  TAGS:
  Online A gólyakalifa ebook, könyvet A gólyakalifa FB2, Download A gólyakalifa PDF , Download A gólyakalifa MOBI, Online A gólyakalifa könyvet, ingyenes letöltések A gólyakalifa IPhone, Online könyvet A gólyakalifa PDF, ingyenes A gólyakalifa DJVU, ingyenes letöltések A gólyakalifa TXT, letöltések A gólyakalifa RTF, Online A gólyakalifa FB2 , e-könyvet A gólyakalifa letöltések TXT, ingyenes A gólyakalifa letöltések könyvet, e-könyvet A gólyakalifa download MOBI, letöltések A gólyakalifa IPad, olvas A gólyakalifa MOBI, olvas A gólyakalifa DOC, ingyenes A gólyakalifa AWZ, Download e-könyvet A gólyakalifa iPad , ingyenes A gólyakalifa DJVU, Download A gólyakalifa e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A gólyakalifa DVD, olvas A gólyakalifa TXT, Book A gólyakalifa letöltések DJVU, A gólyakalifa letöltések könyvet ingyenes, A gólyakalifa letöltések könyvet pdf ingyenes, A gólyakalifa pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A gólyakalifa pdf ingyenes, A gólyakalifa letöltések könyvet epub ingyenes, A gólyakalifa ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply