A gén

Siddhartha Mukherjee - A gén

Hogyan fedezte fel 1856-ban egy morvaországi szerzetes az "öröklődés egységeit"? Mi vezette rá Darwint, hogy kidolgozza evolúciós elméletét? Miképpen torzította el a "legrátermettebbek fennmaradásáról" szóló tudományos elképzelést a náci eugenetika az 1930-as és 1940-es évek Németországában? Hogyan fedezte fel Crick és Watson a DNS szerkezetét? Ki volt a Buborékfiú?
Az öröklődés alapegységének, a génnek a felfedezése gyökeresen átalakította a szexualitásunkra, vérmérsékletünkre, választásainkra és szabad akaratunkra vonatkozó tudásunkat. Siddhartha Mukherjee élvezetesen kalauzol végig a génkutatás izgalmas és fordulatos történetén, s közben mindvégig érezteti: témájához személyes köze van, hiszen családjában vissza-visszatérnek a mentális zavarok – ez döbbentette rá, hogy a genetika nem holmi elvont tudomány, hanem mindennapi életünk szerves része, hiszen az öröklődés hatásait mindannyian megtapasztaljuk. A napjainkig ívelő történetben a génsebészet és az őssejtkutatás morális dilemmái éppúgy helyet kapnak, mint szexuális orientáció genetikai vonatkozásáról szóló, legfrissebb tudományos eredmények.

Siddhartha Mukherjee (1970) indiai származású onkológus, rákkutató és őssejtbiológus, a Columbia Egyetem tanára. Tanulmányait a Stanfordon, Oxfordban és a Harvardon végezte. Kutatócsoportjával a leukémiát okozó genetikai elváltozásokat kutatja. Publikációi rendszeresen megjelennek a Nature, a Cell és a Neuron című tekintélyes szakfolyóiratokban, valamint a The New York Timesban.
A gén 2016-ban felkerült a brit Királyi Társaság tekintélyes díjának rövid listájára: az Insight Investment Science Book Prize-t a tudománytörténeti könyvek Nobel-díjának tartják. Magyarul korábban a Betegségek betegsége – Mindent a rákról című könyve jelent meg.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A gén ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A gén ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  631
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  Weight:
  1208 gr
  ISBN:
  9789633553350
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2709748 / 1171170
  Translator:


  TAGS:
  Online A gén ebook, könyvet A gén FB2, Download A gén PDF , Download A gén MOBI, Online A gén könyvet, ingyenes letöltések A gén IPhone, Online könyvet A gén PDF, ingyenes A gén DJVU, ingyenes letöltések A gén TXT, letöltések A gén RTF, Online A gén FB2 , e-könyvet A gén letöltések TXT, ingyenes A gén letöltések könyvet, e-könyvet A gén download MOBI, letöltések A gén IPad, olvas A gén MOBI, olvas A gén DOC, ingyenes A gén AWZ, Download e-könyvet A gén iPad , ingyenes A gén DJVU, Download A gén e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A gén DVD, olvas A gén TXT, Book A gén letöltések DJVU, A gén letöltések könyvet ingyenes, A gén letöltések könyvet pdf ingyenes, A gén pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A gén pdf ingyenes, A gén letöltések könyvet epub ingyenes, A gén ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply