A földrajzi nevek helyesírása

Fábián Pál - Földi Ervin - Hőnyi Ede - A földrajzi nevek helyesírása

A földrajzi nevek és földrajzi megjelölések helyesírásának rendszere az Akadémia helyesírási szabályzatának 11. kiadására épül, figyelembe véve az utóbbi évtizedekben megjelent térképeken és névgyűjteményekben található, eddig nem szabályozott földrajzinév-írási típusokat is. A szabályzatban jelentős teret kapott a földrajzinév-írásban évényesülő alapelveknek, továbbá a földrajzinév-írás és a közszói helyesírás kapcsolatának ismertetése. Az előzményekhez képest léynegesen gazdagabb a szabályokhoz tartozó példaanyag, és jelentős segítséget nyújt a használónak a szabályokban előforduló példák betűrendes mutatója is.
A szabályokhoz kapcsolódó függelékben tájékoztatás található a betűrendbe sorolásról és a rövidítésekről, és összefoglaló áttekintés segíti az eligazodást a településnevek írásmódját illető szabályokban.
A földrajzi nevekben leggyakoribb, kötőjellel kapcsolandó földrajzi köznévi utótagok bőséges jegyzéke segíti a szabályok alkalmazását, ezenkívül megtalálható a leggyakoribb utcanévi utótagok és földrajzi jellegű jelzők, továbbá valamennyi egybeírt tájnév felsorolása is.A Könyv Magyarul!


Letöltések A földrajzi nevek helyesírása ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A földrajzi nevek helyesírása ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  132
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  240 gr
  ISBN:
  9789630575355
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2120608 / 1020281
  Format:


  TAGS:
  Online A földrajzi nevek helyesírása ebook, könyvet A földrajzi nevek helyesírása FB2, Download A földrajzi nevek helyesírása PDF , Download A földrajzi nevek helyesírása MOBI, Online A földrajzi nevek helyesírása könyvet, ingyenes letöltések A földrajzi nevek helyesírása IPhone, Online könyvet A földrajzi nevek helyesírása PDF, ingyenes A földrajzi nevek helyesírása DJVU, ingyenes letöltések A földrajzi nevek helyesírása TXT, letöltések A földrajzi nevek helyesírása RTF, Online A földrajzi nevek helyesírása FB2 , e-könyvet A földrajzi nevek helyesírása letöltések TXT, ingyenes A földrajzi nevek helyesírása letöltések könyvet, e-könyvet A földrajzi nevek helyesírása download MOBI, letöltések A földrajzi nevek helyesírása IPad, olvas A földrajzi nevek helyesírása MOBI, olvas A földrajzi nevek helyesírása DOC, ingyenes A földrajzi nevek helyesírása AWZ, Download e-könyvet A földrajzi nevek helyesírása iPad , ingyenes A földrajzi nevek helyesírása DJVU, Download A földrajzi nevek helyesírása e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A földrajzi nevek helyesírása DVD, olvas A földrajzi nevek helyesírása TXT, Book A földrajzi nevek helyesírása letöltések DJVU, A földrajzi nevek helyesírása letöltések könyvet ingyenes, A földrajzi nevek helyesírása letöltések könyvet pdf ingyenes, A földrajzi nevek helyesírása pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A földrajzi nevek helyesírása pdf ingyenes, A földrajzi nevek helyesírása letöltések könyvet epub ingyenes, A földrajzi nevek helyesírása ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply