A föld szíve


"Az ember minél kevésbé létezik, minél kevesebb lényegiséggel rendelkezik, annál több pénzre, hírnévre, barátra és proteinre van szüksége."

A föld szíve központi szereplője Nietzsche. Mint a regényt képező tanulmányokból, (kvázi)tudományos jellegű értekezésekből, filozófiai és vallási ihletésű esszékből, levelekből, interjúból, újságcikkből és feljegyzésekből kiderül, a német filozófus életrajzából hiányzó három hónapot titokban Cipruson töltötte, ahol egyebek mellett vörös hőlégballon építésébe fogott, Shakespeare-előadást rendezett, összebarátkozott a mevlevi dervisekkel és a sziget őslakosaival, az egy méter magas hurubokkal.
Fejtegetéseiben Nietzsche többek között közli meglátásait az iszlámról, a németekről, a filozófiáról, a pszichoanalízisről, a művészetről, az étkezésről, a betegségekről, a háborúról, a Zembla síron túli irodalommal és filozófiával foglalkozó havilapnak adott interjújában pedig a televízióról, az internetről, a dohányzásról és a huszonegyedik századról is kifejti véleményét.
Szerzői csavarjaival, első pillantásra öncélúnak tűnő játékosságával Svetislav Basara sok esetben lerántja a leplet a tabuként kezelt nagy igazságokról, a hagyományos értékek álarcai mögé rejtőzött romlottságról, a modern ember eltévelyedéséről és hipokríziséről. Folyamatos misztifikációival tulajdonképpen a maga abszurd módján demisztifikálja a világot, nem kevésbé magát az irodalmat és az irodalmi alkotást is, mindenestül elutasítva azt a beidegződést, miszerint jelentős témákról csak halálkomolyan lehet szólni.

Svetislav Basara, a szerb irodalom fenegyereke 1953. december 21-én született Bajina Baątában. Napjainkig több mint harminc kötete látott napvilágot. Regények mellett elbeszéléseket, esszéket, drámákat ír. Színműveit több színházban is nagy sikerrel játszották, könyvei megjelentek angol, német, francia, olasz, magyar, bolgár és macedón fordításban. Számos irodalmi díj tulajdonosa. 2001 és 2005 között Jugoszlávia nagykövete volt Cipruson.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A föld szíve ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A föld szíve ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  272
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  310 gr
  ISBN:
  9789632635439
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2015
  Árukód:
  2655014 / 1153383
  Illusztráció:


  TAGS:
  Online A föld szíve ebook, könyvet A föld szíve FB2, Download A föld szíve PDF , Download A föld szíve MOBI, Online A föld szíve könyvet, ingyenes letöltések A föld szíve IPhone, Online könyvet A föld szíve PDF, ingyenes A föld szíve DJVU, ingyenes letöltések A föld szíve TXT, letöltések A föld szíve RTF, Online A föld szíve FB2 , e-könyvet A föld szíve letöltések TXT, ingyenes A föld szíve letöltések könyvet, e-könyvet A föld szíve download MOBI, letöltések A föld szíve IPad, olvas A föld szíve MOBI, olvas A föld szíve DOC, ingyenes A föld szíve AWZ, Download e-könyvet A föld szíve iPad , ingyenes A föld szíve DJVU, Download A föld szíve e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A föld szíve DVD, olvas A föld szíve TXT, Book A föld szíve letöltések DJVU, A föld szíve letöltések könyvet ingyenes, A föld szíve letöltések könyvet pdf ingyenes, A föld szíve pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A föld szíve pdf ingyenes, A föld szíve letöltések könyvet epub ingyenes, A föld szíve ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply