A felhők felett (Világjárók 117.)


Louise Hillary, több expedíciós könyv szerzője, ebben a legutolsó útleírásában egy nepáli nyári családi kirándulás történetét írja meg. 1971 decemberében indul útnak 17 éves fiával, 15 meg 13 éves lányával egy egy vendégfiúval, hogy találkozzék férjével, a híres hegymászóval, Sir Edmund Hillaryvel Nepálban, és együtt töltsék el a nyári szünidőt. Nepál északkeleti hegyei közt barangoltak serpa kísérőik társaságában, olyan helyeken is, ahol azt megelőzően sem Edmund Hillary, sem a magas hegyek legjobb ismerői, a serpa hegyivezetők sem fordultak meg. Nemcsak a napi fáradalmakat, viszontagságokat ismerjük meg a könyvből, hanem a nepáli falvak életét, a soknemzetiségű hegyvidék lakóinak szokásait, termelési módját, társadalmi rétegződését is. Hillaryék nyilván nagyon népszerűek voltak a serpák között, s ennek köszönhették, meg az iskolaépítés terén kifejtett önzetlen tevékenységüknek, hogy a lámakolostorok belső életébe is bepillantást nyerhettek. Louise Hillary rokonszenvesen, derűsen, plasztikusan ír, nem nagyképűsködik. Nem az egzotikumokra, inkább a mindennapi életre helyezi a súlyt, s könyvéből kiderül, hogy a nepáli falvak nem is olyan primitívek, ahogyan elképzeljük, bár kétségtelenül sok segítségre lenne szükségük, hogy gazdaságilag, társadalmilag gyorsabban fejlődjenek. Nagy kár, hogy e kedves vidám, optimista hangvételű könyv olvasását befelhőzi, hogy tudjuk: a szerzőnő néhány éve tragikus végű repülőszerencsétlenség áldozata lett: három gyermekével együtt életét vesztette.A Könyv Magyarul!


Letöltések A felhők felett (Világjárók 117.) ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A felhők felett (Világjárók 117.) ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  jó állapotú antikvár könyv
  Publisher:
  Gondolat Könyvkiadó
  Number of Pages:
  221
  Kötés:
  kemény kötés
  Weight:
  200 gr
  ISBN:
  0659000224796
  Year of publication:
  1978
  Commodity code:
  SL#2105189406  TAGS:
  Online A felhők felett (Világjárók 117.) ebook, könyvet A felhők felett (Világjárók 117.) FB2, Download A felhők felett (Világjárók 117.) PDF , Download A felhők felett (Világjárók 117.) MOBI, Online A felhők felett (Világjárók 117.) könyvet, ingyenes letöltések A felhők felett (Világjárók 117.) IPhone, Online könyvet A felhők felett (Világjárók 117.) PDF, ingyenes A felhők felett (Világjárók 117.) DJVU, ingyenes letöltések A felhők felett (Világjárók 117.) TXT, letöltések A felhők felett (Világjárók 117.) RTF, Online A felhők felett (Világjárók 117.) FB2 , e-könyvet A felhők felett (Világjárók 117.) letöltések TXT, ingyenes A felhők felett (Világjárók 117.) letöltések könyvet, e-könyvet A felhők felett (Világjárók 117.) download MOBI, letöltések A felhők felett (Világjárók 117.) IPad, olvas A felhők felett (Világjárók 117.) MOBI, olvas A felhők felett (Világjárók 117.) DOC, ingyenes A felhők felett (Világjárók 117.) AWZ, Download e-könyvet A felhők felett (Világjárók 117.) iPad , ingyenes A felhők felett (Világjárók 117.) DJVU, Download A felhők felett (Világjárók 117.) e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A felhők felett (Világjárók 117.) DVD, olvas A felhők felett (Világjárók 117.) TXT, Book A felhők felett (Világjárók 117.) letöltések DJVU, A felhők felett (Világjárók 117.) letöltések könyvet ingyenes, A felhők felett (Világjárók 117.) letöltések könyvet pdf ingyenes, A felhők felett (Világjárók 117.) pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A felhők felett (Világjárók 117.) pdf ingyenes, A felhők felett (Világjárók 117.) letöltések könyvet epub ingyenes, A felhők felett (Világjárók 117.) ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply