A Felföld népi építészete

Balassa M. Iván - A Felföld népi építészete

A néprajztudomány, amikor az egyes tájak építészete közötti különbségeket vizsgálja, rendszerint a lakóházakból indul ki, és mint a 20. század első felében Bátky Zsigmond háztípusokkal vagy a század végén Barabás Jenő házvidékkel foglalkozik. Így hosszú időn keresztül északi magyar háztípusról, majd északi házvidékről beszéltünk. Mindkettő lényegében nem más, mint az ún. palóc ház. Ha azonban a népi építészet egészét nézzük, tehát a gazdasági rendeltetésű épületeket és elhelyezkedésüket, azaz a települések és a telkek elrendezését is, akkor a Felföld akár történetileg, akár mai szűkebb értelmében jól használható területi elhatárolásnak bizonyul. Nyugaton a Garam, bizonyos esetekben a Vág, északon és keleten a magyar nyelvhatár, délen pedig az Északi-középhegység Alföldre kifutó pereme határolja azt a tájat, amely népi építészetének áttekintésére vállalkozik a szerző.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Felföld népi építészete ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Felföld népi építészete ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  148
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  300 gr
  ISBN:
  9789639968066
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2010
  Commodity code:
  2210900 / 1067106
  Series:


  TAGS:
  Online A Felföld népi építészete ebook, könyvet A Felföld népi építészete FB2, Download A Felföld népi építészete PDF , Download A Felföld népi építészete MOBI, Online A Felföld népi építészete könyvet, ingyenes letöltések A Felföld népi építészete IPhone, Online könyvet A Felföld népi építészete PDF, ingyenes A Felföld népi építészete DJVU, ingyenes letöltések A Felföld népi építészete TXT, letöltések A Felföld népi építészete RTF, Online A Felföld népi építészete FB2 , e-könyvet A Felföld népi építészete letöltések TXT, ingyenes A Felföld népi építészete letöltések könyvet, e-könyvet A Felföld népi építészete download MOBI, letöltések A Felföld népi építészete IPad, olvas A Felföld népi építészete MOBI, olvas A Felföld népi építészete DOC, ingyenes A Felföld népi építészete AWZ, Download e-könyvet A Felföld népi építészete iPad , ingyenes A Felföld népi építészete DJVU, Download A Felföld népi építészete e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Felföld népi építészete DVD, olvas A Felföld népi építészete TXT, Book A Felföld népi építészete letöltések DJVU, A Felföld népi építészete letöltések könyvet ingyenes, A Felföld népi építészete letöltések könyvet pdf ingyenes, A Felföld népi építészete pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Felföld népi építészete pdf ingyenes, A Felföld népi építészete letöltések könyvet epub ingyenes, A Felföld népi építészete ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply