A fekete sereg

Földi Pál - A fekete sereg

"Mátyás király Különös, rejtelmes, ugyanakkor derűs és kellemes visszhangja is van ennek a két szónak a magyar ember lelkivilágában. Mintha még ma is inkább a népmese Hunyadi Mátyása élne emlékeinkben, mint a történelemé.
Mátyás több mint ötszáz évvel ezelőtt élt és uralkodott hosszú idő, s ha nem volnának az írott emlékek ezrei, melyek életéről, cselekedeteiről hiteles és kétségbevonhatatlan bizonyságot tesznek, majdnem hajlandók volnánk hinni, hogy e nagy király csupán az ősök képzeletében élő nemzeti mítosz alakja, hogy a nemzeti becsvágynak alakot kölcsönözzön.
Mintha a regék homályos, fátyolos világából csillámlanék át hősies, magasztos alakja! Oly távol van tőlünk az idő, mely őt sajátjának nevezte, s mégis oly közel, hogy érezni véljük a ha-tást, melyet nemzetére gyakorolt, s szívünket áthatja a szeretet melege, mellyel őt népe körülölelte. Egész királyi lényét kifejező lovas szobra még ott áll Kolozsvárott, ma is rendületlenül.
Könyvünk megkísérli bemutatni, hogy mi volt, és mit jelentett Mátyás birodalma alig egy emberöltővel Mohács előtt, és szinte fél évezreddel Szent István után.
Mátyás király élete és műve az utolsó magyar eposz. Utána már csak ragyogó balladák következnek: Bethlen Gáboré, Rákóczi Ferencé, Széchenyi Istváné és a nép emlékezetében Kossuth Lajosé.
A magyar reneszánsz e nagy alakját az írásos emlékek és a nép ajkán örökké élő legendák mellett csodálatos alkotásai is őrzik, templomok, épületek, Corvinák. Ám minket, akik a had-történelem elkötelezettjei vagyunk, leginkább egy másik csodálatos alkotása nyűgöz le: a legendás fekete sereg, amelynek hatalmától még Bécsnek büszke vára is nyögött."A Könyv Magyarul!


Letöltések A fekete sereg ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A fekete sereg ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  205
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  150 gr
  ISBN:
  9786155476839
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2613950 / 1146502
  Series:


  TAGS:
  Online A fekete sereg ebook, könyvet A fekete sereg FB2, Download A fekete sereg PDF , Download A fekete sereg MOBI, Online A fekete sereg könyvet, ingyenes letöltések A fekete sereg IPhone, Online könyvet A fekete sereg PDF, ingyenes A fekete sereg DJVU, ingyenes letöltések A fekete sereg TXT, letöltések A fekete sereg RTF, Online A fekete sereg FB2 , e-könyvet A fekete sereg letöltések TXT, ingyenes A fekete sereg letöltések könyvet, e-könyvet A fekete sereg download MOBI, letöltések A fekete sereg IPad, olvas A fekete sereg MOBI, olvas A fekete sereg DOC, ingyenes A fekete sereg AWZ, Download e-könyvet A fekete sereg iPad , ingyenes A fekete sereg DJVU, Download A fekete sereg e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A fekete sereg DVD, olvas A fekete sereg TXT, Book A fekete sereg letöltések DJVU, A fekete sereg letöltések könyvet ingyenes, A fekete sereg letöltések könyvet pdf ingyenes, A fekete sereg pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A fekete sereg pdf ingyenes, A fekete sereg letöltések könyvet epub ingyenes, A fekete sereg ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply