A dzsidás kapitány

Bárdos László - A dzsidás kapitány

Hajnalban orosz őrjárat közelíti meg a magyar arcvonalat. Az őrjáratot lengyel dzsidás tiszt vezeti. Kérem a magyar parancsnokot, hogy honvédei ejtsék foglyul az orosz patrult. Az őrjárat nem fogja védeni magát. Rulikowski kapitány.

Bárdos László regényének főhőse valóságos történelmi alak, a cári hadsereg lengyel származású húszéves dzsidás tisztje, aki át akar állni a magyar szabadságharc oldalára, hogy a lengyel légióhoz csatlakozhassék.Az 1848-49-es szabadságharc sok idegen származású tisztje és katonája között különlegesen rokonszenves ez a fiatal lengyel, aki egy nagyváradi temetőben, egyszerű sírkő alatt nyugszik.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A dzsidás kapitány ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A dzsidás kapitány ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  13.5 x 20 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  154
  Cover:
  SOFT BOARD
  ISBN:
  9631132951
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1983
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A dzsidás kapitány ebook, könyvet A dzsidás kapitány FB2, Download A dzsidás kapitány PDF , Download A dzsidás kapitány MOBI, Online A dzsidás kapitány könyvet, ingyenes letöltések A dzsidás kapitány IPhone, Online könyvet A dzsidás kapitány PDF, ingyenes A dzsidás kapitány DJVU, ingyenes letöltések A dzsidás kapitány TXT, letöltések A dzsidás kapitány RTF, Online A dzsidás kapitány FB2 , e-könyvet A dzsidás kapitány letöltések TXT, ingyenes A dzsidás kapitány letöltések könyvet, e-könyvet A dzsidás kapitány download MOBI, letöltések A dzsidás kapitány IPad, olvas A dzsidás kapitány MOBI, olvas A dzsidás kapitány DOC, ingyenes A dzsidás kapitány AWZ, Download e-könyvet A dzsidás kapitány iPad , ingyenes A dzsidás kapitány DJVU, Download A dzsidás kapitány e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A dzsidás kapitány DVD, olvas A dzsidás kapitány TXT, Book A dzsidás kapitány letöltések DJVU, A dzsidás kapitány letöltések könyvet ingyenes, A dzsidás kapitány letöltések könyvet pdf ingyenes, A dzsidás kapitány pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A dzsidás kapitány pdf ingyenes, A dzsidás kapitány letöltések könyvet epub ingyenes, A dzsidás kapitány ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply