A Dunától a Szajnáig


A szerző, aki élete és pályája legjelentősebb eseményeiről számol be emlékiratában, színes és érdekes élményeket ért meg, olyan sors adatott neki, amilyen kevés magyarnak: Franciaországban szinte franciaként és nem emigránsként élhetett.
Budán, a Krisztinavárosban töltötte gyermekkorát, édesanyja jónevű iparművész, édesapja ismert író, újságíró, liberális politikus, ifjú korában a Galilei-kör tagja, Jászi Oszkár titkára, 1945 után a Radikális Párt megalapítója és a Huszadik Század szerkesztője.
Csécsy Magda 1944-ben magyar-francia szakos tanári diplomát szerzett, majd az átalakult demokratikus Magyarországon Keresztury Dezső közoktatási miniszter személyi titkára lett. 1947-ben francia állami ösztöndíjjal Párizsba utazhatott nyelvtudását tökéletesíteni. Új, csodálatos világ tárult ki előtte: Párizs, a kultúra fővárosa a mindent beragyogó fiatalság fényében. A francia nyelv iránt érzett rajongása éppúgy átsegítette az első nehézségeken, mint a későbbi egzisztenciális gondokon. Idehaza gyorsan változott a politika, Rákosi hatalomra kerülése után nem volt tanácsos hazatérnie, így most már nemcsak látogatóként, de tartósan ott élkőként kellett beilleszkednie a francia viszonyok közé. Hogy ez mennyi szép és érdekes élménnyel és mennyi súlyos problémával járt, erről számol be könyvében.
Művének olvasása közben belülről ismerkedhetünk meg ennek a lehetőségeiben gazdag, izgalmas és nagyvonalú országnak hétköznapjaival, ünnepeivel. Vonzó emberi kapcsolatok barátok és szerelmek, európai és egzotikus utazások jutottak osztályrészéül és egy nagyívű karrier. Tudásának, teljesítményének köszönhetően ritka lehetőséget kapott – franciáknak taníthatott francia nyelvet és irodalmat, ami kevés külföldinek sikerült. A nyelvtanítás szenvedélyévé vált, megszerezte a nagydoktori fokozatot is, végül pedig "Azúr parton", a nizzai egyetem tanára lett. Ám választott és kedves második hazájában sem feledkezett meg soha szülőföldjéről, anyanyelvéről, itthoni barátairól. Magyarországot franciaként és Franciaországot magyarként volt képes látni, s ez adja írásának hasonlíthatatlan hangulatát.A Könyv Magyarul!


Letöltések A Dunától a Szajnáig ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Dunától a Szajnáig ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Dedikált
  Size:
  13.5 x 20.4 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  362
  Cover:
  HARDCOVER,
  ISBN:
  9632089693
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2005


  TAGS:
  Online A Dunától a Szajnáig ebook, könyvet A Dunától a Szajnáig FB2, Download A Dunától a Szajnáig PDF , Download A Dunától a Szajnáig MOBI, Online A Dunától a Szajnáig könyvet, ingyenes letöltések A Dunától a Szajnáig IPhone, Online könyvet A Dunától a Szajnáig PDF, ingyenes A Dunától a Szajnáig DJVU, ingyenes letöltések A Dunától a Szajnáig TXT, letöltések A Dunától a Szajnáig RTF, Online A Dunától a Szajnáig FB2 , e-könyvet A Dunától a Szajnáig letöltések TXT, ingyenes A Dunától a Szajnáig letöltések könyvet, e-könyvet A Dunától a Szajnáig download MOBI, letöltések A Dunától a Szajnáig IPad, olvas A Dunától a Szajnáig MOBI, olvas A Dunától a Szajnáig DOC, ingyenes A Dunától a Szajnáig AWZ, Download e-könyvet A Dunától a Szajnáig iPad , ingyenes A Dunától a Szajnáig DJVU, Download A Dunától a Szajnáig e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Dunától a Szajnáig DVD, olvas A Dunától a Szajnáig TXT, Book A Dunától a Szajnáig letöltések DJVU, A Dunától a Szajnáig letöltések könyvet ingyenes, A Dunától a Szajnáig letöltések könyvet pdf ingyenes, A Dunától a Szajnáig pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Dunától a Szajnáig pdf ingyenes, A Dunától a Szajnáig letöltések könyvet epub ingyenes, A Dunától a Szajnáig ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply