A Dunánál 1-2.

Magyar Bálint - A Dunánál 1-2.

Dunapataj 1944-1958 dokumentumszocigráfiája

A Dunapataj történetét bemutató szociográfia 1986-ban jelent meg először Dunaapáti 1944-1958 címmel. Annak ellenére, hogy Dunaapáti kitalált név volt – már a korabeli kritikák is nyilvánvalóvá tették, hogy Magyar Bálint "majdhogynem szamizdatként" megjelent műve alapos terepmunkán nyugvó valóságfeltáró szociográfia, mely nem csupán egy könnyen beazonosítható hely társadalmának cenzúrázatlan leírása, de "talányos" műfajával – dokumentumszociográfia – egyben a hazai társadalomtörténet számára módszertani szempontból is jelentős kutatói teljesítmény.

A két vakos kötetből álló kiadvány Dunapataj hely és társadalomtörténetét áttekintő tanulmánnyal kezdődik, ezt követik az évenkénti bontásban közreadott kordokumentumok (pártszervezeti és közigazgatási iratok, képviselő testületi jegyzőkönyvek, levelek stb.) Az első megjelenés után melyet Erdei Ferenc-díjjal jutalmaztak két évvel készült el Magyar Bálint és Schiffer Pál A Dunánál című dokumentumfilmje. Most a könyvet és a filmet (a kiadványhoz tartozó DVD mellékleten) – azonos főcím alatt egybeszerkesztve vehetjük kézbe. A kötethez tartozó második lemezen pedig Dunapatajról összeállított képmellékletet, levéltári iratokból készült válogatást, térképeket, a dokumentumfilm szövegkönyvét, továbbá a korabeli fogadtatásról szóló cikkeket találhatunk. Az új kiadásban helyet kapott még egy dunapataji krónika (1145-1990), Magyar Bálint és Schiffer Pál életútját és szakmai munkáit bemutató összefoglaló, valamint egy kódlista az 1986-os első kiadáshoz. A Závada Pál – korabeli kutatókat megidéző – ajánlásával megjelent kiadvány beszerzése elsősorban társadalomtörténeti és helytörténeti gyűjtemények számára ajánlott.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A Dunánál 1-2. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Dunánál 1-2. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  Méret:
  16 x 24 cm
  Kiadó:
  Oldalak száma:
  1100
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  ISBN:
  9789639609723
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2007
  Árukód:


  TAGS:
  Online A Dunánál 1-2. ebook, könyvet A Dunánál 1-2. FB2, Download A Dunánál 1-2. PDF , Download A Dunánál 1-2. MOBI, Online A Dunánál 1-2. könyvet, ingyenes letöltések A Dunánál 1-2. IPhone, Online könyvet A Dunánál 1-2. PDF, ingyenes A Dunánál 1-2. DJVU, ingyenes letöltések A Dunánál 1-2. TXT, letöltések A Dunánál 1-2. RTF, Online A Dunánál 1-2. FB2 , e-könyvet A Dunánál 1-2. letöltések TXT, ingyenes A Dunánál 1-2. letöltések könyvet, e-könyvet A Dunánál 1-2. download MOBI, letöltések A Dunánál 1-2. IPad, olvas A Dunánál 1-2. MOBI, olvas A Dunánál 1-2. DOC, ingyenes A Dunánál 1-2. AWZ, Download e-könyvet A Dunánál 1-2. iPad , ingyenes A Dunánál 1-2. DJVU, Download A Dunánál 1-2. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Dunánál 1-2. DVD, olvas A Dunánál 1-2. TXT, Book A Dunánál 1-2. letöltések DJVU, A Dunánál 1-2. letöltések könyvet ingyenes, A Dunánál 1-2. letöltések könyvet pdf ingyenes, A Dunánál 1-2. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Dunánál 1-2. pdf ingyenes, A Dunánál 1-2. letöltések könyvet epub ingyenes, A Dunánál 1-2. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply