A dualizmus kori Pécs történetéből

Kaposi Zoltán (Szerk.) - Pilkhoffer Mónika (Szerk.) - A dualizmus kori Pécs történetéből

Az elmúlt években, évtizedekben a város történetének vonatkozásában a forrásadottságoknak és a korszakkal foglalkozó kutatók nagy számának, az elvégzett kutatómunka eredményeinek köszönhetően Pécs polgárosodására vonatkozóan halmozódott fel a legtöbb ismeret. Ennek ellenére olykor megdöbbentően keveset tudunk Pécs korabeli történetének bizonyos aspektusairól, még egy olyan jól feldolgozott korszak esetében is, mint amilyen az Osztrák-Magyar Monarchia időszaka. Ezeknek a fehér foltoknak az eltüntetéséhez szeretne hozzájárulni ez a kötet, amelyben három nagyobb lélegzetvételű tanulmány szerepel. Nagy Imre Gábor, a Magyar Nemzeti Levéltár Baranya Megyei Levéltárának főlevéltárosa a város gazdálkodását mutatja be, a tőle megszokott precizitással és alapossággal. Ezt Márfi Attila, nyugalmazott főlevéltáros írása követi, amely a művelődés, a szórakozás és a társasági élet főbb helyszíneit és jellemzőit tárja fel ebből az időszakból. Végül Mészáros Balázs történész tanulmánya zárja a sort, aki a szociális gondoskodás témáját alaposan körüljárva azt taglalja írásában, miért és hogyan (nem) lett a szegénypolitikából szociálpolitika a századfordulón Pécsett.
A dualizmus kori Pécs gazdaságának, kulturális életének és szegényügyének részkérdéseivel foglalkozó tanulmányok azon alapkutatásoknak a részét képezik, amelyeknek az elvégzése a Pécs nagymonográfia újabb köteteinek előkészítéséhez nélkülözhetetlenek.A Könyv Magyarul!


Letöltések A dualizmus kori Pécs történetéből ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A dualizmus kori Pécs történetéből ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  354
  Borító:
  KARTONÁLT
  Súly:
  620 gr
  ISBN:
  9789634670025
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2017
  Árukód:
  2697577 / 1164838
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A dualizmus kori Pécs történetéből ebook, könyvet A dualizmus kori Pécs történetéből FB2, Download A dualizmus kori Pécs történetéből PDF , Download A dualizmus kori Pécs történetéből MOBI, Online A dualizmus kori Pécs történetéből könyvet, ingyenes letöltések A dualizmus kori Pécs történetéből IPhone, Online könyvet A dualizmus kori Pécs történetéből PDF, ingyenes A dualizmus kori Pécs történetéből DJVU, ingyenes letöltések A dualizmus kori Pécs történetéből TXT, letöltések A dualizmus kori Pécs történetéből RTF, Online A dualizmus kori Pécs történetéből FB2 , e-könyvet A dualizmus kori Pécs történetéből letöltések TXT, ingyenes A dualizmus kori Pécs történetéből letöltések könyvet, e-könyvet A dualizmus kori Pécs történetéből download MOBI, letöltések A dualizmus kori Pécs történetéből IPad, olvas A dualizmus kori Pécs történetéből MOBI, olvas A dualizmus kori Pécs történetéből DOC, ingyenes A dualizmus kori Pécs történetéből AWZ, Download e-könyvet A dualizmus kori Pécs történetéből iPad , ingyenes A dualizmus kori Pécs történetéből DJVU, Download A dualizmus kori Pécs történetéből e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A dualizmus kori Pécs történetéből DVD, olvas A dualizmus kori Pécs történetéből TXT, Book A dualizmus kori Pécs történetéből letöltések DJVU, A dualizmus kori Pécs történetéből letöltések könyvet ingyenes, A dualizmus kori Pécs történetéből letöltések könyvet pdf ingyenes, A dualizmus kori Pécs történetéből pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A dualizmus kori Pécs történetéből pdf ingyenes, A dualizmus kori Pécs történetéből letöltések könyvet epub ingyenes, A dualizmus kori Pécs történetéből ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply