A Drávától a Lajtáig

Hermann Róbert - A Drávától a Lajtáig

A kötet tanulmányai arról a folyamatról adnak képet, amelynek során a Batthyány-kormány által átvett, illetve megszervezett fegyveres erő képessé vált az ország védelmére, s a magyar önállósági törekvéseket létében fenyegető, Jellacic horvát bán hadserege által végrehajtott támadás elhárítására.
Az első tanulmány a drávai védelmi vonal megteremtését, a második az 1848. szeptemberi horvát invázió elhárítását tárgyalja, a harmadik a pákozdi csatával kapcsolatos vitás kérdésekről ad tájékoztatást. Külön tanulmány foglalkozik Nagykanizsa és a Dél-Dunántúl felszabadításával, Jellacic mellékoszlopának üldözésével, Perczel Mór 1848. októberi fegyverszüneti tárgyalásaival, valamint a bécsi forradalom felmentésére indított, a schwechati csatával végződő magyar támadási kísérlettel.

A kötet a korábbi összefoglalókhoz képest újdonságot jelent a bécsi Hadi levéltár anyagának felhasználása, illetve az 1998 óta megjelent szakirodalom és forráskiadványok hasznosítása. Az egyes tanulmányokat létszámkimutatások, illetve okmányok közlése egészíti ki.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A Drávától a Lajtáig ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Drávától a Lajtáig ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  294
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  490 gr
  ISBN:
  9789635067589
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2112299 / 1018400  TAGS:
  Online A Drávától a Lajtáig ebook, könyvet A Drávától a Lajtáig FB2, Download A Drávától a Lajtáig PDF , Download A Drávától a Lajtáig MOBI, Online A Drávától a Lajtáig könyvet, ingyenes letöltések A Drávától a Lajtáig IPhone, Online könyvet A Drávától a Lajtáig PDF, ingyenes A Drávától a Lajtáig DJVU, ingyenes letöltések A Drávától a Lajtáig TXT, letöltések A Drávától a Lajtáig RTF, Online A Drávától a Lajtáig FB2 , e-könyvet A Drávától a Lajtáig letöltések TXT, ingyenes A Drávától a Lajtáig letöltések könyvet, e-könyvet A Drávától a Lajtáig download MOBI, letöltések A Drávától a Lajtáig IPad, olvas A Drávától a Lajtáig MOBI, olvas A Drávától a Lajtáig DOC, ingyenes A Drávától a Lajtáig AWZ, Download e-könyvet A Drávától a Lajtáig iPad , ingyenes A Drávától a Lajtáig DJVU, Download A Drávától a Lajtáig e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Drávától a Lajtáig DVD, olvas A Drávától a Lajtáig TXT, Book A Drávától a Lajtáig letöltések DJVU, A Drávától a Lajtáig letöltések könyvet ingyenes, A Drávától a Lajtáig letöltések könyvet pdf ingyenes, A Drávától a Lajtáig pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Drávától a Lajtáig pdf ingyenes, A Drávától a Lajtáig letöltések könyvet epub ingyenes, A Drávától a Lajtáig ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply