A dolog és a szó


A magyar nyelvű filozófiai irodalom forrásai című könyvsorozat a magyar bölcseleti múlt feltárására vállalkozik. Régi magyar filozófusok művei, jelentékeny hazai bölcselők életművét értékelő monográfiák, a magyar filozófiatörténet részproblémáit elemző tanulmányok, a 1920. századi magyar nyelvű filozófiai irodalom bibliográfiái, valamint tematikus szövegválogatások egyaránt helyet kapnak a sorozat köteteiben.
Jelen kötet a szerző elmúlt bő tíz esztendőben megjelent magyar filozófiatörténeti témájú tanulmányait tartalmazza. Mint gyűjteményes kötet nem nyújtja magyar bölcseleti múlt összefoglaló áttekintését, pusztán felidézi annak töredékességét. Tételezi, hogy a magyar kultúra alapvetően nem filozófiai kultúra, a filozófia által képviselt árnyalt, reflexív és kritikai gondolkodásmód sosem vált a magyar szellemi élet meghatározó sajátosságává. Megállapítja, hogy a magyar filozófiai gondolkodás története lényegében recepciótörténet, vagyis az európai minta követésére, értelmezésére és beiktatására tett kísérlet. Rögzíti, hogy a magyar bölcseleti hagyomány nem szerves és eleven hagyomány, nem folytonos, sőt esetleges, ám a magyar gondolkodástörténeti örökség része. Az itt megjelenő tanulmányok sajátos mozaikkockái azon nyomoknak, amelyek a filozófia magyar(országi) művelése során keletkeztek. A kötet címe arra a több évszázados küzdelemre utal, amelyet a magyar filozófiai múlt szereplői a fogalom és a tárgy, a dolog és a szómegfeleltetéséért folytattak, s amely eredményeként létrejött a magyar filozófiai szaknyelv.A Könyv Magyarul!


Letöltések A dolog és a szó ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A dolog és a szó ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  304
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  216 gr
  ISBN:
  9786068074061
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  2611472 / 1146041
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A dolog és a szó ebook, könyvet A dolog és a szó FB2, Download A dolog és a szó PDF , Download A dolog és a szó MOBI, Online A dolog és a szó könyvet, ingyenes letöltések A dolog és a szó IPhone, Online könyvet A dolog és a szó PDF, ingyenes A dolog és a szó DJVU, ingyenes letöltések A dolog és a szó TXT, letöltések A dolog és a szó RTF, Online A dolog és a szó FB2 , e-könyvet A dolog és a szó letöltések TXT, ingyenes A dolog és a szó letöltések könyvet, e-könyvet A dolog és a szó download MOBI, letöltések A dolog és a szó IPad, olvas A dolog és a szó MOBI, olvas A dolog és a szó DOC, ingyenes A dolog és a szó AWZ, Download e-könyvet A dolog és a szó iPad , ingyenes A dolog és a szó DJVU, Download A dolog és a szó e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A dolog és a szó DVD, olvas A dolog és a szó TXT, Book A dolog és a szó letöltések DJVU, A dolog és a szó letöltések könyvet ingyenes, A dolog és a szó letöltések könyvet pdf ingyenes, A dolog és a szó pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A dolog és a szó pdf ingyenes, A dolog és a szó letöltések könyvet epub ingyenes, A dolog és a szó ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply