A dolgok értelme


Richard P. Feynman többek között azzal is hírnevet szerzett magának, hogy különleges előadói képessegeivel a fizika legnehezebb fejezeteit is meg tudta értetni hallgatóságával. Ha valaki azt kérdezi, hogy mit tartalmaz ez a könyv, a felelet az, hogy "egy Nobel-díjas fizikus három előadását". A válasz igaz ugyan, de félrevezető.

Ezekben, a nagyközönség számára tartott előadásaiban ugyanis Feynman "kibújt fizikusi bőréből: nem tárgyal egyetlen fizikai tételt sem, helyette "egyszerű polgártársként" elmondja véleményét, gondolatait egy sor alapvető és közérdekű kérdésről. Nehéz volna végig venni valamennyi érintett témát, ezért csak ízelítőül sorolunk fel néhányat: a tudomány jellegzetes vonásai, a kételkedéshez való jogunk és annak hasznossága a tudományban, a vallás főbb aspektusai, tudomány és etika, a tudomány és vallás közötti konfliktus, tudomány és erkölcs, tudósok vallásossága, XIII. János pápa enciklikája. mint egy új, békésebb jövő kezdete, kormányzat és diktatúra, választási ígéretek, asztrológia, hit alapján történő gyógyítás, repülő csészealjak, gondolatolvasás, a megfigyelés szerepe a tudományban, analógiákkal való érvelés, űrkutatással kapcsolatos problémák, miért kell a Holdra mennünk, a nukleáris kísérletek veszélyessége, stb. stb.

A könyvben a ténylegesen elhangzott mondatokat adjuk vissza, Feynman jellegzetes stílusával – az Olvasó szinte maga elé tudja képzelni az előadót, ahogy egyik esetet vagy érvet sorolja a másik után, hogy megértsük, esetleg magunkévá tegyük, néha egyáltalán nem hétköznapi véleményét.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A dolgok értelme ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A dolgok értelme ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  134
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  400 gr
  ISBN:
  9789637803888
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2001
  Commodity code:
  2111436 / 1018194
  Series:


  TAGS:
  Online A dolgok értelme ebook, könyvet A dolgok értelme FB2, Download A dolgok értelme PDF , Download A dolgok értelme MOBI, Online A dolgok értelme könyvet, ingyenes letöltések A dolgok értelme IPhone, Online könyvet A dolgok értelme PDF, ingyenes A dolgok értelme DJVU, ingyenes letöltések A dolgok értelme TXT, letöltések A dolgok értelme RTF, Online A dolgok értelme FB2 , e-könyvet A dolgok értelme letöltések TXT, ingyenes A dolgok értelme letöltések könyvet, e-könyvet A dolgok értelme download MOBI, letöltések A dolgok értelme IPad, olvas A dolgok értelme MOBI, olvas A dolgok értelme DOC, ingyenes A dolgok értelme AWZ, Download e-könyvet A dolgok értelme iPad , ingyenes A dolgok értelme DJVU, Download A dolgok értelme e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A dolgok értelme DVD, olvas A dolgok értelme TXT, Book A dolgok értelme letöltések DJVU, A dolgok értelme letöltések könyvet ingyenes, A dolgok értelme letöltések könyvet pdf ingyenes, A dolgok értelme pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A dolgok értelme pdf ingyenes, A dolgok értelme letöltések könyvet epub ingyenes, A dolgok értelme ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply