A dieppe-i ütközet

Norman Frank - A dieppe-i ütközet

A kanadai egységek és a brit rohamcsapatok 1942. augusztus 19-én Dieppe kikötője ellen megindították az azóta híressé vált "nagy erejű felderítésüket", melyet a RAF a II. világháborúban addig még nem tapasztalt hatalmas számú repülőgéppel támogatott és védelmezett. Trafford Leigh-Mallory repülő altábornagyot, a vadászrepülő-parancsnokság 11. csoportjának törzsfőnökét nevezték ki a légitámadás parancsnokának, akinek ezzel 46 Spitfire-, 8 Hurricane-, 3 Typhoon- és 4 Mustang-repülőszázad állt rendelkezésére, továbbá a vadászrepülő-parancsnokság 2. csoportjának 7 Bostones Blenheim-repülőszázada. Augusztus 19-én Leigh-Mallory több repülőszázadot irányított, mint ami bármikor Hugh Dowding repülő vezérezredes irányítása alatt állt a két évvel korábbi angliai csata során. Ez a könyv részletesen – percről percre, óráról órára, csapásról csapásra – mutatja be ezt a napot, amelyen a Királyi Légierő legnagyobb légi csatáját vívta. A RAF közel 3000 bevetésre szállt fel, a Luftwaffe 945-re. A légi csaták, földi célpontok ellen intézett támadások, bombázások és füstelterítő bevetések során a RAF több mint 100 repülőgépet vesztett el, a Luftwaffe pedig mintegy 50-et – és mindez csupán 16 óra alatt zajlott le. A RAF bevetéseinek részletes bemutatása mellett, a támadásban részt vett pilóták személyes feljegyzései olvashatóak, színesítve ezzel ennek a RAF számára oly fontos napnak a történetét.A Könyv Magyarul!


Letöltések A dieppe-i ütközet ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A dieppe-i ütközet ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  268
  Borító:
  CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
  Súly:
  440 gr
  ISBN:
  9789639037465
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  1998
  Árukód:
  2115684 / 1052914
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A dieppe-i ütközet ebook, könyvet A dieppe-i ütközet FB2, Download A dieppe-i ütközet PDF , Download A dieppe-i ütközet MOBI, Online A dieppe-i ütközet könyvet, ingyenes letöltések A dieppe-i ütközet IPhone, Online könyvet A dieppe-i ütközet PDF, ingyenes A dieppe-i ütközet DJVU, ingyenes letöltések A dieppe-i ütközet TXT, letöltések A dieppe-i ütközet RTF, Online A dieppe-i ütközet FB2 , e-könyvet A dieppe-i ütközet letöltések TXT, ingyenes A dieppe-i ütközet letöltések könyvet, e-könyvet A dieppe-i ütközet download MOBI, letöltések A dieppe-i ütközet IPad, olvas A dieppe-i ütközet MOBI, olvas A dieppe-i ütközet DOC, ingyenes A dieppe-i ütközet AWZ, Download e-könyvet A dieppe-i ütközet iPad , ingyenes A dieppe-i ütközet DJVU, Download A dieppe-i ütközet e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A dieppe-i ütközet DVD, olvas A dieppe-i ütközet TXT, Book A dieppe-i ütközet letöltések DJVU, A dieppe-i ütközet letöltések könyvet ingyenes, A dieppe-i ütközet letöltések könyvet pdf ingyenes, A dieppe-i ütközet pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A dieppe-i ütközet pdf ingyenes, A dieppe-i ütközet letöltések könyvet epub ingyenes, A dieppe-i ütközet ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply