A demokrácia


Egy vizsgálat tanúsága szerint a képviselők legtöbbször a demokrácia kifejezés értelmét taglalták és vitatták a magyar parlamentben a kilencvenes évek során. Vélhetően azonban nem csak őket izgatja a kérdés: mi is hát a demokrácia. Reinhart Koselleck és munkatársai könyvükben erre a nehezen megválaszolható kérdésre keresik a választ. Munkájuk eredetileg a “Történeti Alapfogalmak” című hét kötetes lexikon egyik terjedelmes címszava, amely ennek ellenére nem száraz szómagyarázat, hanem rövid demokráciatörténet. Egyszerre fogalom-, és társadalomtörténet az antik előzményektől kezdve az újkori értelmezéseken át a modern mozgalmakig. A könyv bemutatja, hogy kétezer-ötszáz éves története során a fogalom milyen változásokon ment át, hogyan kötődött és milyen értelmezésben különböző társadalomfelfogásokhoz, világnézetekhez, politikai áramlatokhoz és rendszerekhez, ezzel együtt milyen hatalmi-politikai helyzeteket konstituált. A “Demokrácia” a fenti lexikon talán legsikerültebb és legsikeresebb kulcsszava, ez ideig több nyelvre lefordították. Jó szívvel ajánlom a magyar olvasó figyelmébe is; haszonnal forgathatja a kutató, az érdeklődő értelmiségi és a vizsgára készülő diák egyaránt.A Könyv Magyarul!


Letöltések A demokrácia ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A demokrácia ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  157
  Cover:
  STITCHED
  ISBN:
  9639134201
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1999
  Commodity code:
  2114792 / 1119683
 • Share

  I read it

  TAGS:
  Online A demokrácia ebook, könyvet A demokrácia FB2, Download A demokrácia PDF , Download A demokrácia MOBI, Online A demokrácia könyvet, ingyenes letöltések A demokrácia IPhone, Online könyvet A demokrácia PDF, ingyenes A demokrácia DJVU, ingyenes letöltések A demokrácia TXT, letöltések A demokrácia RTF, Online A demokrácia FB2 , e-könyvet A demokrácia letöltések TXT, ingyenes A demokrácia letöltések könyvet, e-könyvet A demokrácia download MOBI, letöltések A demokrácia IPad, olvas A demokrácia MOBI, olvas A demokrácia DOC, ingyenes A demokrácia AWZ, Download e-könyvet A demokrácia iPad , ingyenes A demokrácia DJVU, Download A demokrácia e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A demokrácia DVD, olvas A demokrácia TXT, Book A demokrácia letöltések DJVU, A demokrácia letöltések könyvet ingyenes, A demokrácia letöltések könyvet pdf ingyenes, A demokrácia pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A demokrácia pdf ingyenes, A demokrácia letöltések könyvet epub ingyenes, A demokrácia ePub könyvet letöltések ingyenes.

  Leave a Reply