A dalszerző Liszt

Bozó Péter - A dalszerző Liszt

Liszt Ferenc szerteágazó életútjának és életművének számos mozzanata jól ismert: az Európát beutazó zongoravirtuóz rendkívüli sikerei köztudomásúak, a Weimarban letelepedett progresszív komponista legfontosabb művei a koncertrepertoár alapját képezik, tudjuk, hogy Liszt volt a 19. század egyik legjelentősebb egyházi zenésze, s hogy kései korszakának letisztult, szikár művei a 20. századba mutatnak előre. E sokarcú életművön belül többnyire árnyékban marad a romantika korának egyik legfontosabb, s legbensőségesebb műfaja, a dal. Bozó Péter monográfiája a Liszt-dalok kevéssé ismert világába kalauzolja el az olvasót, és elsődleges forrásokra, illetve a legfrissebb szakirodalomra építve nyújt képet erről az izgalmas repertoárról. Áttekinti Liszt dalainak kronológiáját, fogadtatását és különböző kiadásait; tárgyalja a művek különféle alakváltozatait és a mögöttük meghúzódó sajátosan liszti zeneszerzői gondolkodást; és érzékeny elemzések révén veszi számba a dalok legfőbb típusait. Túl azon, hogy felvázolja a dal műfajának 19. századi kontextusát, részletesen leírja azt a történelmi hátteret is, amely a többféle zenei-nemzeti identitással (magyar, francia, német) rendelkező Liszt művészetének megértéséhez nélkülözhetetlen. Bozó Péter könyve tehát nem csupán énekeseknek, Liszt-rajongóknak és a dalirodalom szerelmeseinek kínál izgalmas szellemi kalandot, hanem a 19. századi zene- és kultúrtörténet iránt érdeklődő szélesebb olvasóközönség számára is. Bozó Péter (1980) zenetörténész, 2006 óta az MTA BTK Zenetudományi Intézet Magyar Zenetörténeti Osztályának munkatársa. PhD doktori fokozatát weimari forrástanulmányok nyomán a budapesti Zeneakadémián szerezte 2010-ben, a jelen könyv alapjául szolgáló doktori értekezéssel. OTKA posztdoktori ösztöndíjasként az operett párizsi kezdeteiről és magyarországi gyakorlatáról folytatott kutatásokat. Jelenleg Bolyai-ösztöndíjasként Jacques Offenbach műveinek magyarországi fogadtatását vizsgálja.A Könyv Magyarul!


Letöltések A dalszerző Liszt ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A dalszerző Liszt ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  216
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  486 gr
  ISBN:
  9786155062339
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2017
  Commodity code:
  2698901 / 1165753  TAGS:
  Online A dalszerző Liszt ebook, könyvet A dalszerző Liszt FB2, Download A dalszerző Liszt PDF , Download A dalszerző Liszt MOBI, Online A dalszerző Liszt könyvet, ingyenes letöltések A dalszerző Liszt IPhone, Online könyvet A dalszerző Liszt PDF, ingyenes A dalszerző Liszt DJVU, ingyenes letöltések A dalszerző Liszt TXT, letöltések A dalszerző Liszt RTF, Online A dalszerző Liszt FB2 , e-könyvet A dalszerző Liszt letöltések TXT, ingyenes A dalszerző Liszt letöltések könyvet, e-könyvet A dalszerző Liszt download MOBI, letöltések A dalszerző Liszt IPad, olvas A dalszerző Liszt MOBI, olvas A dalszerző Liszt DOC, ingyenes A dalszerző Liszt AWZ, Download e-könyvet A dalszerző Liszt iPad , ingyenes A dalszerző Liszt DJVU, Download A dalszerző Liszt e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A dalszerző Liszt DVD, olvas A dalszerző Liszt TXT, Book A dalszerző Liszt letöltések DJVU, A dalszerző Liszt letöltések könyvet ingyenes, A dalszerző Liszt letöltések könyvet pdf ingyenes, A dalszerző Liszt pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A dalszerző Liszt pdf ingyenes, A dalszerző Liszt letöltések könyvet epub ingyenes, A dalszerző Liszt ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply