A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata

Irvin D. Yalom - Bíró Sándor (Szerk.) - A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata

Amióta a csoportterápiát "feltalálták" az 1940-es években, számos átalakuláson ment át. A sokféleség napjainkban olyannyira szembetűnő, hogy bölcsebb csoportterápiákról beszélni. Számtalan csoportforma létezik, a táplálkozási zavarban szenvedőknek, a daganatos betegeknek, a szexuális erőszak áldozatainak, AIDS-betegeknek, dementált időseknek, kényszer- és pánikbetegeknek, krónikus szkizofréneknek, alkoholistáknak; leszerelt katonáknak, különféle családtípusoknak (mint a válás vagy haláleset miatti csonka vagy a pszichotikus családtaggal bíró család) vagy a különféle krónikus testi betegségekben szenvedőknek.

A keret is változhat: krónikus pszichotikus betegek egy kopár kórteremben vagy az elegáns magánrendelőbe járó neurotikusok. A technikai stílus pedig zavarba ejtően eltérő: Gestalt, rövid dinamikus, támogató-expresszív, analitikus, kognitív-viselkedéses, pszichoedukációs, dinamikus-interakciós, pszichodráma. Ezek mind, s ezeken kívül még sok más – csoportterápia.

A csoportterápiák családját tovább bővítik a "távoli rokonok": a képzési célú (vagy folyamat-) csoportok, a számtalan önsegítő (vagy kölcsönösen segítő) csoport, mint amilyen a Névtelen Alkoholisták (és sok más "tizenkétlépéses", azaz rehabilitációs célú csoport), az Incesztust Átélők, az Anonim Szexfüggők, a Meggyilkolt Gyerekek Szülei, az Anonim Nagyevők vagy a szkizofrén betegeket tömörítő önsegélyező csoportok. Noha ezek jórésze voltaképpen nem terápiás formáció, nagyon gyakran van ilyen hatásuk, eltüntetve a személyes fejlődés, a professzionális segítés, az oktatás és a terápia közti halvány határvonalakat.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  447
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  770 gr
  ISBN:
  9789638611581
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2001
  Commodity code:
  2097512 / 1013529
  Series:


  TAGS:
  Online A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata ebook, könyvet A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata FB2, Download A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata PDF , Download A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata MOBI, Online A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata könyvet, ingyenes letöltések A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata IPhone, Online könyvet A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata PDF, ingyenes A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata DJVU, ingyenes letöltések A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata TXT, letöltések A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata RTF, Online A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata FB2 , e-könyvet A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata letöltések TXT, ingyenes A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata letöltések könyvet, e-könyvet A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata download MOBI, letöltések A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata IPad, olvas A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata MOBI, olvas A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata DOC, ingyenes A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata AWZ, Download e-könyvet A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata iPad , ingyenes A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata DJVU, Download A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata DVD, olvas A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata TXT, Book A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata letöltések DJVU, A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata letöltések könyvet ingyenes, A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata letöltések könyvet pdf ingyenes, A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata pdf ingyenes, A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata letöltések könyvet epub ingyenes, A csoportpszichoterápia elmélete és gyakorlata ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply