A csókok

Csokonai Vitéz Mihály - A csókok

Csokonai e művét alighanem a legjelentősebb szépprózai művének tekinthetjük. Az irodalomtörténet hol pásztorjátékként, hol poémaként említi. Csokonai maga egy olyan alkotásnak tekintette, mely önhatalmúlag befejezte saját magát, s nincs mit hozzátenni. A mű főhőse, a halál pokoli képei, szerelmének előtörténetének elmesélése után szenvedései purgatóriumába kerül, majd végül eljut a földi paradicsom díszletei közé helyezett mennyei képekhez, melynek lényege a tudatlanság, naivitás, a gyermekség visszaszerzése. De megjelenik a szelíd természet, legszebbarcát mutatva, amibe belép a főhős, s pokolivá változtatja, s az elérhetetlen utáni vágyakozás feldúlja a nyugalmat. Látjuk: a szörnyűségek az emberi lélekben születnek.. A természetre két egymást váltó fikció vetül, az idealizáló szerelemé és a sötét melankóliáé. Csokonai játszik a szerelemmel, mint az emberi lét meghatározásáéban különösen jól vizsgálható reprezentatív életjelenséggel. A főhős, miután bejárta a tájat és pokollá változtatta érzelmei rávetítésével, cselekvésre szánja el magát, képzeletét realizálja. S bár vízeveti magár mégis meseszerű helyzetben újraéled és csókok és pásztorlánykák közt találja magát, szinte bohózatba illő jelenet sorban. A vég látszólag boldog kifejlethez ér. Szinte meglepő erotikával teli események után, az ifjú megszerzi a leány öltözékének egy fontos darabját, s azzal eltűnik a sűrűben, hogy a csókoktól felhevült szűz csak elejtett koszorúját találja. Csokonai egész életének visszatérő témája volt a testi szerelem iránti vágyakozás, e művében az általános női princípiumra irányuló vonzalmát írta meg A csókokban. A csókok Csokonai egyetlen nagyobb szépprózai műve, melyet talán élete legboldogabb időszakában, Debrecenben írt 1794-ben.A Könyv Magyarul!


Letöltések A csókok ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A csókok ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  80
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA
  Súly:
  160 gr
  ISBN:
  9639331155
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2001
  Árukód:
  2058508 / 1119143
  Sorozat:


  TAGS:
  Online A csókok ebook, könyvet A csókok FB2, Download A csókok PDF , Download A csókok MOBI, Online A csókok könyvet, ingyenes letöltések A csókok IPhone, Online könyvet A csókok PDF, ingyenes A csókok DJVU, ingyenes letöltések A csókok TXT, letöltések A csókok RTF, Online A csókok FB2 , e-könyvet A csókok letöltések TXT, ingyenes A csókok letöltések könyvet, e-könyvet A csókok download MOBI, letöltések A csókok IPad, olvas A csókok MOBI, olvas A csókok DOC, ingyenes A csókok AWZ, Download e-könyvet A csókok iPad , ingyenes A csókok DJVU, Download A csókok e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A csókok DVD, olvas A csókok TXT, Book A csókok letöltések DJVU, A csókok letöltések könyvet ingyenes, A csókok letöltések könyvet pdf ingyenes, A csókok pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A csókok pdf ingyenes, A csókok letöltések könyvet epub ingyenes, A csókok ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply