A csillagsávos lobogó nyomában I-II.

Vecseklőy József - A csillagsávos lobogó nyomában I-II.

"Célom megismertetni Amerikát és az amerikaiakat, történelmük egyik jellemző fejezetének, az amerikai imperializmusnak tükrében. Őszinte képet kívánok adni Amerikáról, történelmi céljairól, az amerikai intézményekről, politikai felfogásról és hagyományokról… Imperialista törekvéseiben minden nemzet elárulja hibáit és – ha vannak – erényeit. Két évszázad alatt a tizenhárom civakodó gyarmatból alakult gyönge és semmibevett köztársaság imperializmusa létrehozta az amerikai birodalmat… Az idealizmus, az erőszak és a pénz felváltva jutott benne szerephez." – írja bevezetőjében a szerző, aki e nagyszabású történelmi esszéjével könyvkiadásunk egyik régi hiányosságát igyekszik – legalább részben – pótolni. Vecseklőy József nem törekedett átfogó történelmi szintézis megalkotására, hanem – mint írja – az amerikai területszerző, terjeszkedő politika elméletének és gyakorlati megvalósításának fejlődéséről és változásairól rajzol nagyívű, lebilincselően érdekes és információgazdag tablót. A nagyszerű és felemelő kezdetektől a függetlenségi harcon, polgárháborún, indiáncsatákon és az indiánpolitika döbbenetes tényein, majd a gyarmatrendszerének kiépítésén át az első világháborús wilsoni politikával, a Párizs környéki béketárgyalások – kevéssé tudatosult vagy feledett – részleteivel ismertet meg, s végül a második világháború és az azt követő időszak expanziós törekvéseinek szerepváltozásairól ad alapos és sok tekintetben egyedülálló, a megszokottól eltérő értelmezésű képet.
Vecseklőy József hatásos, érdekfeszítő és olvasmányos munkája, világosan kifejtett koncepciója továbbgondolásra vagy vitára késztet.A Könyv Magyarul!


Letöltések A csillagsávos lobogó nyomában I-II. ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A csillagsávos lobogó nyomában I-II. ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Status:
  Size:
  14 x 20 cm
  Publisher:
  Number of Pages:
  1234
  Cover:
  PAPERBACK, THREAD-STITCHED
  ISBN:
  9631405176
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  1986
  Commodity code:


  TAGS:
  Online A csillagsávos lobogó nyomában I-II. ebook, könyvet A csillagsávos lobogó nyomában I-II. FB2, Download A csillagsávos lobogó nyomában I-II. PDF , Download A csillagsávos lobogó nyomában I-II. MOBI, Online A csillagsávos lobogó nyomában I-II. könyvet, ingyenes letöltések A csillagsávos lobogó nyomában I-II. IPhone, Online könyvet A csillagsávos lobogó nyomában I-II. PDF, ingyenes A csillagsávos lobogó nyomában I-II. DJVU, ingyenes letöltések A csillagsávos lobogó nyomában I-II. TXT, letöltések A csillagsávos lobogó nyomában I-II. RTF, Online A csillagsávos lobogó nyomában I-II. FB2 , e-könyvet A csillagsávos lobogó nyomában I-II. letöltések TXT, ingyenes A csillagsávos lobogó nyomában I-II. letöltések könyvet, e-könyvet A csillagsávos lobogó nyomában I-II. download MOBI, letöltések A csillagsávos lobogó nyomában I-II. IPad, olvas A csillagsávos lobogó nyomában I-II. MOBI, olvas A csillagsávos lobogó nyomában I-II. DOC, ingyenes A csillagsávos lobogó nyomában I-II. AWZ, Download e-könyvet A csillagsávos lobogó nyomában I-II. iPad , ingyenes A csillagsávos lobogó nyomában I-II. DJVU, Download A csillagsávos lobogó nyomában I-II. e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A csillagsávos lobogó nyomában I-II. DVD, olvas A csillagsávos lobogó nyomában I-II. TXT, Book A csillagsávos lobogó nyomában I-II. letöltések DJVU, A csillagsávos lobogó nyomában I-II. letöltések könyvet ingyenes, A csillagsávos lobogó nyomában I-II. letöltések könyvet pdf ingyenes, A csillagsávos lobogó nyomában I-II. pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A csillagsávos lobogó nyomában I-II. pdf ingyenes, A csillagsávos lobogó nyomában I-II. letöltések könyvet epub ingyenes, A csillagsávos lobogó nyomában I-II. ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply