A csillagok szeme

Karczag György - A csillagok szeme

Ezt a néhány oldalt egy nemcsak elfeledett, hanem valójában soha fel nem fedezett magyar író emlékének szentelem. Karczag György – jóllehet három, egyenként mintegy majd’ félezer oldalas regényét adták ki a mögöttünk hagyott század hetvenes éveiben – nem szerepel még az irodalmi lexikonokban sem, a korszakról szóló irodalomtörténeti összefoglalások nem foglalkoznak vele, róla pályakép, műveiről elemzés soha nem látott napvilágot. Mellőzöttségének oka elsődlegesen abban keresendő, hogy könyveit a Móra Ferenc ifjúsági kiadó jelentette meg, s az ifjúsági irodalomba besorolt regényeket a közismerten sznob hazai irodalomkritika mindig annyira lenézte, hogy többnyire tudomást sem vett róluk. Még inkább árnyékot vetett az író munkásságára – de erkölcsi értelemben a magyar irodalomkritikára is -, hogy a kirekesztő "címkézés" gyakorlata, a lustaság és a konformizmus közönyével párosulván (kényelmesebb az értéket észre sem venni, mint feltárni), azóta sem ismerte fel – és mindmáig nem mondta ki senki -, hogy Karczag regény triásza a nagy múltú magyar történelmi regény legjobb hagyományaihoz méltó, főműve, aZúgó nyilak pedig nemcsak szerzőjének, hanem irodalmunknak is remekműve, az elmúlt fél évszázad egyik legértékesebb magyar történelmi regénye. Az életmű elfeledettségét súlyosbítja – ám ha jól belegondolunk, talán részben magyarázza is -, hogy az értékvakságban szenvedő "szakma" és média közben gyönge írókat agyonreklámoz, középszerűeket pedig klasszikusnak kiált ki. … (részlet a könyvből)A Könyv Magyarul!


Letöltések A csillagok szeme ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A csillagok szeme ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  222
  Borító:
  PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
  Súly:
  310 gr
  ISBN:
  9789639857254
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2009
  Árukód:
  2205510 / 1061200  TAGS:
  Online A csillagok szeme ebook, könyvet A csillagok szeme FB2, Download A csillagok szeme PDF , Download A csillagok szeme MOBI, Online A csillagok szeme könyvet, ingyenes letöltések A csillagok szeme IPhone, Online könyvet A csillagok szeme PDF, ingyenes A csillagok szeme DJVU, ingyenes letöltések A csillagok szeme TXT, letöltések A csillagok szeme RTF, Online A csillagok szeme FB2 , e-könyvet A csillagok szeme letöltések TXT, ingyenes A csillagok szeme letöltések könyvet, e-könyvet A csillagok szeme download MOBI, letöltések A csillagok szeme IPad, olvas A csillagok szeme MOBI, olvas A csillagok szeme DOC, ingyenes A csillagok szeme AWZ, Download e-könyvet A csillagok szeme iPad , ingyenes A csillagok szeme DJVU, Download A csillagok szeme e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A csillagok szeme DVD, olvas A csillagok szeme TXT, Book A csillagok szeme letöltések DJVU, A csillagok szeme letöltések könyvet ingyenes, A csillagok szeme letöltések könyvet pdf ingyenes, A csillagok szeme pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A csillagok szeme pdf ingyenes, A csillagok szeme letöltések könyvet epub ingyenes, A csillagok szeme ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply