A citromtorta különös szomorúsága

Aimee Bender - A citromtorta különös szomorúsága

Kilencedik születésnapjának előestéjén a mit sem sejtő Rose Edelstein, az iskolaudvari játékok és a zaklatott szülői figyelem perifériáján létező kislány beleharap édesanyja házi sütésű csokoládés citromtortájába, és rájön, hogy varázslatos képességgel rendelkezik: a süteményben képes megízlelni az anyja érzéseit. Legnagyobb döbbenetére fedezi fel magában ezt az adottságot, az anyjából ugyanis – az ő életvidám, ügyes kezű, tevékeny édesanyjából – a lemondás és a kétségbeesés íze árad. Az ételek egyszeriben – és életre szólóan – veszedelemmé, fenyegetéssé válnak Rose számára. Bármelyik étkezésnél bármi kiderülhet. A bátyja, Joseph pirítósat képtelen megenni; a sarki pék sütijét harag ízesíti; a szőlődzsem savanyú nehezteléssel teli.
Átokkal is felérő adottsága révén a kislány olyan titkos tudás birtokába jut, amit minden család elrejt a világ szeme elől – az édesanyja családon kívüli életét, az édesapja elhidegülését, Joseph hadban állását az egész világgal.
Ám Rose felcseperedvén mégis megtanulja hasznosítani ezt az adottságát, és rájön, hogy vannak olyan titkok, melyeket még az ő ízlelő-bimbói sem képesek érzékelni.
A citromtorta különös szomorúsága sziporkázó mese arról, hogy milyen mérhetetlenül nehéz tiszta szívből szeretni valakit, akiről túlságosan sokat tudunk. A szívszorítóan mulatságos, bölcs és szomorú történet azt bizonyítja, hogy Aimee Bender olyan író, akinek káprázatos prózája a mindennapi élet furcsaságait veszi górcső alá.
Aimee Bender két ízben kapott Pushcart-díjat, 2005-ben Tiptree-díjra jelölték. Számtalan antológiában jelentek meg írásai, műveit eddig tíz nyelvre fordították le. Los Angelesben él.A Könyv Magyarul!


Letöltések A citromtorta különös szomorúsága ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A citromtorta különös szomorúsága ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  296
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  284 gr
  ISBN:
  9789636895105
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2011
  Commodity code:
  2223727 / 1079619
  Translator:


  TAGS:
  Online A citromtorta különös szomorúsága ebook, könyvet A citromtorta különös szomorúsága FB2, Download A citromtorta különös szomorúsága PDF , Download A citromtorta különös szomorúsága MOBI, Online A citromtorta különös szomorúsága könyvet, ingyenes letöltések A citromtorta különös szomorúsága IPhone, Online könyvet A citromtorta különös szomorúsága PDF, ingyenes A citromtorta különös szomorúsága DJVU, ingyenes letöltések A citromtorta különös szomorúsága TXT, letöltések A citromtorta különös szomorúsága RTF, Online A citromtorta különös szomorúsága FB2 , e-könyvet A citromtorta különös szomorúsága letöltések TXT, ingyenes A citromtorta különös szomorúsága letöltések könyvet, e-könyvet A citromtorta különös szomorúsága download MOBI, letöltések A citromtorta különös szomorúsága IPad, olvas A citromtorta különös szomorúsága MOBI, olvas A citromtorta különös szomorúsága DOC, ingyenes A citromtorta különös szomorúsága AWZ, Download e-könyvet A citromtorta különös szomorúsága iPad , ingyenes A citromtorta különös szomorúsága DJVU, Download A citromtorta különös szomorúsága e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A citromtorta különös szomorúsága DVD, olvas A citromtorta különös szomorúsága TXT, Book A citromtorta különös szomorúsága letöltések DJVU, A citromtorta különös szomorúsága letöltések könyvet ingyenes, A citromtorta különös szomorúsága letöltések könyvet pdf ingyenes, A citromtorta különös szomorúsága pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A citromtorta különös szomorúsága pdf ingyenes, A citromtorta különös szomorúsága letöltések könyvet epub ingyenes, A citromtorta különös szomorúsága ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply