A boszorkányok szemfényvesztései


Johannes Nider (1380-1438) Domonkos-rendi szerzetes fő műve, az 1436 körül befejezett Formicarius, azaz Hangyász című teológiai munka volt, amely arra a kérdésre adott választ, hogy miként különböztethetjük meg a valóságot az illúziótól, a tényeket az ördög szemfényvesztéseitől. A Hangyász ötödik fejezetében a szerző Európában elsőként ír részletesen a boszorkányok tevékenységéről. Nider sugallja először a világirodalomban, hogy a boszorkányok egy titokzatos, szervezett, sátáni szekta tagjai, ám valószínűleg ő a felelős azért is, hogy a 16-17. századi boszorkányüldözések áldozatául sokkal nagyobb számban estek nők, mint férfiak. Nider munkáját a 15-17. század valamennyi fontos démonológusa idézi. E népszerűsége részben annak köszönhető, hogy az általa elmesélt rémisztő boszorkány-történetek gyakran mint novellák, irodalmi alkotások is megállják helyüket, akár az önmagát egérré változtató boszorkánymesterről, akár Szent Johannáról és német kollegináiról, akár a teknőjében boszorkányszombatra röpködő bolond öregasszonyról, akár pedig az első magyar ateistáról essék szó. Adatgazdagságán, érdekességén túl ezek a remek történetek teszik ma is szórakoztató olvasnivalóvá ezt a könyvet.A Könyv Magyarul!


Letöltések A boszorkányok szemfényvesztései ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A boszorkányok szemfényvesztései ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  200
  Cover:
  SOFT BOARD, ADHESIVE BINDING
  Weight:
  200 gr
  ISBN:
  9789636934699
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2235166 / 1089849
  Translator:


  TAGS:
  Online A boszorkányok szemfényvesztései ebook, könyvet A boszorkányok szemfényvesztései FB2, Download A boszorkányok szemfényvesztései PDF , Download A boszorkányok szemfényvesztései MOBI, Online A boszorkányok szemfényvesztései könyvet, ingyenes letöltések A boszorkányok szemfényvesztései IPhone, Online könyvet A boszorkányok szemfényvesztései PDF, ingyenes A boszorkányok szemfényvesztései DJVU, ingyenes letöltések A boszorkányok szemfényvesztései TXT, letöltések A boszorkányok szemfényvesztései RTF, Online A boszorkányok szemfényvesztései FB2 , e-könyvet A boszorkányok szemfényvesztései letöltések TXT, ingyenes A boszorkányok szemfényvesztései letöltések könyvet, e-könyvet A boszorkányok szemfényvesztései download MOBI, letöltések A boszorkányok szemfényvesztései IPad, olvas A boszorkányok szemfényvesztései MOBI, olvas A boszorkányok szemfényvesztései DOC, ingyenes A boszorkányok szemfényvesztései AWZ, Download e-könyvet A boszorkányok szemfényvesztései iPad , ingyenes A boszorkányok szemfényvesztései DJVU, Download A boszorkányok szemfényvesztései e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A boszorkányok szemfényvesztései DVD, olvas A boszorkányok szemfényvesztései TXT, Book A boszorkányok szemfényvesztései letöltések DJVU, A boszorkányok szemfényvesztései letöltések könyvet ingyenes, A boszorkányok szemfényvesztései letöltések könyvet pdf ingyenes, A boszorkányok szemfényvesztései pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A boszorkányok szemfényvesztései pdf ingyenes, A boszorkányok szemfényvesztései letöltések könyvet epub ingyenes, A boszorkányok szemfényvesztései ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply