A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája


Az ismeretterjesztő csillagász szerzőnek már jelent meg könyve a Napról (A Nap Fiai, 2007), a Holdról (Az Ég Királynője, 2009) és a Vénuszról (Bolygóistennő, 2011), tehát a három legfényesebb naprendszerbeli égitestről. Ez a könyve a negyediket, a Jupitert ismerteti, a többi mintájára az egykor hozzá kapcsolódó mitológiával együtt.
Érdekes, hogy látszó fényességben a negyedik lett a régi európai és közel-keleti kultúrnépeknél a főistent jelképező égitest, szinte gazdagabb legendakörrel, mint a többi háromé együttvéve. Az utóbbi évtizedek bolygószondái mintha igazolnák a régi megkülönböztetett tiszteletet a királyi bolygó iránt: az űrkutatási eredmények meglepő, olykor elképesztő tulajdonságokat tártak fel a Jupiterről és családja tagjairól. Bizonyos például, hogy a négy legnagyobb holdja egy korban és egy kozmikus anyagból alakult ki, mégis mindegyik sok tekintetben erősen különbözik a társaitól. Egyik-másik talán a Világegyetem olyan ritka helye, amely képes volt életet szülni és fenntartani.
Zeusz, Juppiter és általában minden ókori kultúrnép főistensége körül könyvtárnyi mitológia, legendakör alakult ki. Ez a kis könyv csak ízelítőt adhat ebből s gazdagságból, mégis sok olyan érdekes részletet tár fel, hogy honnan származik az árgusszemek, egyes tengerek és bolygóholdak, galaxisok, sok-sok csillag és csillagkép neve. A Jupiter tanulmányozása az első nagy lépésnek tekinthető a kozmikus távolságok, korok, méretek és a Világegyetemnek a földitől merőben eltérő anyagösszetétele megismerésének hosszú, de végig izgalmas útján.
A szöveges ismertetéseket az értelmező ábrákon kívül a színes képmelléklet csak szakfolyóiratokban látható szép fotói teszik szemléletessé.
A bolygókirályról szóló könyvet a csillagászat és a régi legendák, mítoszok iránt érdeklődőknek ajánljuk.A Könyv Magyarul!


Letöltések A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Állapot:
  jó állapotú antikvár könyv
  Kiadó:
  Magyar Csillagászati Egyesület
  Oldalak száma:
  98
  Kötés:
  papír / puha kötés
  Súly:
  159 gr
  ISBN:
  0129004810399
  Kiadás éve:
  2013
  Árukód:
  SL#2104942467  TAGS:
  Online A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája ebook, könyvet A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája FB2, Download A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája PDF , Download A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája MOBI, Online A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája könyvet, ingyenes letöltések A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája IPhone, Online könyvet A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája PDF, ingyenes A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája DJVU, ingyenes letöltések A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája TXT, letöltések A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája RTF, Online A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája FB2 , e-könyvet A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája letöltések TXT, ingyenes A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája letöltések könyvet, e-könyvet A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája download MOBI, letöltések A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája IPad, olvas A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája MOBI, olvas A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája DOC, ingyenes A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája AWZ, Download e-könyvet A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája iPad , ingyenes A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája DJVU, Download A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája DVD, olvas A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája TXT, Book A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája letöltések DJVU, A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája letöltések könyvet ingyenes, A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája letöltések könyvet pdf ingyenes, A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája pdf ingyenes, A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája letöltések könyvet epub ingyenes, A bolygókirály – A Jupiter és mitológiája ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply