A bolsevizmus Magyarországon

Gratz Gusztáv - A bolsevizmus Magyarországon

Ez a könyv nemcsak a sorsa, hanem különösen a tárgya miatt minősül ritkaságnak. Az 1921-ben kiadott Bolsevizmus Magyarországon című tanulmánykötet ugyanis időrendileg az első könyv Európában, amely tudományos igénnyel, tárgyszerűen és szakszerűen vizsgálja a kommunista elmélet egyik gyakorlati megvalósulását, azaz a Magyarországi Tanácsköztársaság rendszerének bemutatásán keresztül feltárja a 133 napig tartó első bolsevista államalkotó kísérletet Magyarországon. A második magyarországi kommunista uralom idején, 1945 és 1990 között a könyv tiltott, üldözött és büntetendő olvasmány volt, a rendszerváltoztatás utáni posztkommunista években pedig, anyagiak hiánya miatt, 2003-ban csak egy szerény példányszámú és kivonatos újrakiadásban jelenhetett meg.
Bethlen István későbbi miniszterelnök kezdeményezésére már 1919 márciusában, a magyarországi bolsevikok uralma alatt megfogant a könyv megírásának terve. A történész Gratz Gusztáv szerkesztésében a korabeli tekintélyes társadalomtudományi szakemberekből álló harmincfős szerzőgárda 1920 tavaszára el is készült a kézirattal.
A könyvben olvasható tanulmányok bemutatják az istentelen és embertelen kommunista uralom első magyarországi megjelenését, szellemi gyökereit, közvetlen történelmi előzményeit, véres terrorját és romboló hatását a gazdaságban, közigazgatásban, igazságszolgáltatásban, kultúrában és oktatásban.
Dühödt keresztényellenesség, buzgó internacionalizmus és heves nemzetgyűlölet, tudatos családrombolás és hazug jelszavak leple alatt az emberek kíméletlen kifosztása ez volt az 1919-es bolsevik uralom lényege Magyarországon.
Ha nem akarja, hogy e jelenség más néven, más formában, de hasonló tartalommal visszatérjen az előttünk álló XXI. században, akkor Ön is tehet ellene. Emlékezzen és emlékeztessen! Ebben segít ez a könyv.A Könyv Magyarul!


Letöltések A bolsevizmus Magyarországon ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A bolsevizmus Magyarországon ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  892
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  1792 gr
  ISBN:
  9788081600463
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2016
  Commodity code:
  2682749 / 1158032  TAGS:
  Online A bolsevizmus Magyarországon ebook, könyvet A bolsevizmus Magyarországon FB2, Download A bolsevizmus Magyarországon PDF , Download A bolsevizmus Magyarországon MOBI, Online A bolsevizmus Magyarországon könyvet, ingyenes letöltések A bolsevizmus Magyarországon IPhone, Online könyvet A bolsevizmus Magyarországon PDF, ingyenes A bolsevizmus Magyarországon DJVU, ingyenes letöltések A bolsevizmus Magyarországon TXT, letöltések A bolsevizmus Magyarországon RTF, Online A bolsevizmus Magyarországon FB2 , e-könyvet A bolsevizmus Magyarországon letöltések TXT, ingyenes A bolsevizmus Magyarországon letöltések könyvet, e-könyvet A bolsevizmus Magyarországon download MOBI, letöltések A bolsevizmus Magyarországon IPad, olvas A bolsevizmus Magyarországon MOBI, olvas A bolsevizmus Magyarországon DOC, ingyenes A bolsevizmus Magyarországon AWZ, Download e-könyvet A bolsevizmus Magyarországon iPad , ingyenes A bolsevizmus Magyarországon DJVU, Download A bolsevizmus Magyarországon e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A bolsevizmus Magyarországon DVD, olvas A bolsevizmus Magyarországon TXT, Book A bolsevizmus Magyarországon letöltések DJVU, A bolsevizmus Magyarországon letöltések könyvet ingyenes, A bolsevizmus Magyarországon letöltések könyvet pdf ingyenes, A bolsevizmus Magyarországon pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A bolsevizmus Magyarországon pdf ingyenes, A bolsevizmus Magyarországon letöltések könyvet epub ingyenes, A bolsevizmus Magyarországon ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply