A boldogság íze


A könyv egyetlen gondolatot próbál meg kibontani: Ottlik világlátását arkhimédészi pontnak tekintve megkísérli újraértelmezni az életművet, szemügyre véve, miképpen festenek az egyes írások ebből az irányból közelítve hozzájuk. Nem a regények és novellák “filozófiáját” próbája lepárolni, nem a művekről vagy rajtuk kívül gondolkodik, hanem a művekben. Nem fokozza le az értelmezettet a fölvetett kérdések taglalásának eszközévé; a szerző tekintetét kitartóan és kizárólag csak a megszólított művön és az elinduló dialóguson tartja.
A könyv felépítését nem az életmű időrendje határozza meg, hanem a gondolatmenet. Az Ingyen mozi c. fejezet az író világlátását igyekszik rekonstruálni, lehetőleg anélkül, hogy a regények és a novellák indirekt közléseire támaszkodna, és belebonyolódna a művek interpretációjába.
A második fejezet a korai novellák értelmezése során mélyíti el és differenciálja az ottliki világlátás összetevőit, amire részint filozofikus jellegük, részint pedig terjedelmük teszi különösen alkalmassá ezeket az írásokat.
Az Elbeszélés nehézségei című rész a nagyregények felé fordulva kísérli meg átgondolni az író narrációelméletét, elsősorban A regényről című előadásra támaszkodva.
A 4. és az 5. rész a két nagyregény értelmezését kívánja nyújtani, megmozgatva és fölhasználva a korábban föltárt összefüggéseket. Így egyszerre kapjuk eredményül a regények értelmezését és az író világlátásának részletekig hatoló bemutatását: az általa konstituált világ látványát és működésmódjainak ábrázolását.A Könyv Magyarul!


Letöltések A boldogság íze ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A boldogság íze ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Kiadó:
  Oldalak száma:
  320
  Borító:
  KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
  Súly:
  400 gr
  ISBN:
  9789636764012
  Nyelv:
  MAGYAR
  Kiadás éve:
  2006
  Árukód:
  2102729 / 1112724  TAGS:
  Online A boldogság íze ebook, könyvet A boldogság íze FB2, Download A boldogság íze PDF , Download A boldogság íze MOBI, Online A boldogság íze könyvet, ingyenes letöltések A boldogság íze IPhone, Online könyvet A boldogság íze PDF, ingyenes A boldogság íze DJVU, ingyenes letöltések A boldogság íze TXT, letöltések A boldogság íze RTF, Online A boldogság íze FB2 , e-könyvet A boldogság íze letöltések TXT, ingyenes A boldogság íze letöltések könyvet, e-könyvet A boldogság íze download MOBI, letöltések A boldogság íze IPad, olvas A boldogság íze MOBI, olvas A boldogság íze DOC, ingyenes A boldogság íze AWZ, Download e-könyvet A boldogság íze iPad , ingyenes A boldogság íze DJVU, Download A boldogság íze e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A boldogság íze DVD, olvas A boldogság íze TXT, Book A boldogság íze letöltések DJVU, A boldogság íze letöltések könyvet ingyenes, A boldogság íze letöltések könyvet pdf ingyenes, A boldogság íze pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A boldogság íze pdf ingyenes, A boldogság íze letöltések könyvet epub ingyenes, A boldogság íze ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply