A biztosításügy története Magyarországon

Tamás Gábor - A biztosításügy története Magyarországon

A biztosítás bizalmat kelt. Kitartásra, küzdelemre bátorít. A jövő esélyeitől való rettegést megszünteti. A gazdálkodónak biztosítékot nyújt… minimumára csökkenti a természeti erők kártékony hatását fennakadás nélküli munkálkodást… a veszteség pótlását és újbóli gazdálkodásnak megkezdését teszi lehetségessé…
A biztosítás folytonosan ösztönöz kisebb megtakarításokra… ily módon a termelés fokozásához járul, szorgalomra, megfeszített erővel való munkásságra, felesleges kiadások elkerülésére buzdít… Az egyes emberben annak tudatát ébreszti, hogy egyedül az ő erős akaratától, áldozatkészségétől és önmegtartóztatásától függ, vajon hozzátartozói és ő maga megmenekülhetnek-e a vagyoni csapásoktól. A személyes felelősség érzését erősíti s függetleníti a biztosítottat mások alamizsnájától, a segélyezésnek szükségétől.
A szakma múltja maga a szakma, vallja előszavában a szerző, aki maga is gyakorlati művelője a biztosítási ágazatnak. Egyetlen szakma sem lehet sikeres saját történetének ismerete, a múlt tapasztalatainak tudatformáló ereje nélkül. Több, mint két évszázada 1807-ben alapították meg Magyarországon az első biztosítótársaságot, a Révkomáromi Császári és Királyi Szabadalmas Hajózásbátorságosítót. A biztosítás eszméjének megjelenését ugyanakkor tetten érhetjük már a római kori temetkezési egyletekben, a középkori céhek és bányászok társládáiban, vagy a szepesi városok XVIII. századi tűzkártérítő társaságaiban. A kötet, amelyet kezében tart a Tisztelt Olvasó, az intézmény meghonosításának első, küzdelmes évtizedeivel foglalkozik. Lapjain a hőskor szellemisége elevenedik meg, a fenti, 120 évvel ezelőtti lexikonkivágáshoz hasonló aktualitással.A Könyv Magyarul!


Letöltések A biztosításügy története Magyarországon ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A biztosításügy története Magyarországon ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  202
  Cover:
  HARDCOVER,
  Weight:
  600 gr
  ISBN:
  9789630878524
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2013
  Commodity code:
  2466224 / 1095435  TAGS:
  Online A biztosításügy története Magyarországon ebook, könyvet A biztosításügy története Magyarországon FB2, Download A biztosításügy története Magyarországon PDF , Download A biztosításügy története Magyarországon MOBI, Online A biztosításügy története Magyarországon könyvet, ingyenes letöltések A biztosításügy története Magyarországon IPhone, Online könyvet A biztosításügy története Magyarországon PDF, ingyenes A biztosításügy története Magyarországon DJVU, ingyenes letöltések A biztosításügy története Magyarországon TXT, letöltések A biztosításügy története Magyarországon RTF, Online A biztosításügy története Magyarországon FB2 , e-könyvet A biztosításügy története Magyarországon letöltések TXT, ingyenes A biztosításügy története Magyarországon letöltések könyvet, e-könyvet A biztosításügy története Magyarországon download MOBI, letöltések A biztosításügy története Magyarországon IPad, olvas A biztosításügy története Magyarországon MOBI, olvas A biztosításügy története Magyarországon DOC, ingyenes A biztosításügy története Magyarországon AWZ, Download e-könyvet A biztosításügy története Magyarországon iPad , ingyenes A biztosításügy története Magyarországon DJVU, Download A biztosításügy története Magyarországon e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A biztosításügy története Magyarországon DVD, olvas A biztosításügy története Magyarországon TXT, Book A biztosításügy története Magyarországon letöltések DJVU, A biztosításügy története Magyarországon letöltések könyvet ingyenes, A biztosításügy története Magyarországon letöltések könyvet pdf ingyenes, A biztosításügy története Magyarországon pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A biztosításügy története Magyarországon pdf ingyenes, A biztosításügy története Magyarországon letöltések könyvet epub ingyenes, A biztosításügy története Magyarországon ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply