A Biblia olvasása


Ez a könyv pontosan arról szól, amit a címe ígér: a Biblia olvasásáról. A közhelyszerű meghatározás szerint a Biblia Isten szava emberi nyelven. Isteni és emberi eme kettősségéből a bibliai bevezetők hagyományosan az emberire teszik a hangsúlyt: a tárgyi tudnivalókra a Szentföld földrajzától, ókori történelmétől a vallás- és kultúrtörténeti adatokig, az egyes bibliai könyvek jellemző vonásainak, szerzőik teológiájának bemutatásáig – a másik, az isteni oldalt pedig nemigen firtatják. Valahogy nem ildomos. Nem, mert arról, hogy a bibliai kijelentések mögött álló, lényegében isteni eredetű gondolkodásmód miként hagyta rajta a nyomát, látható jeleit az emberi nyelven és formán, nos, erről, vélik sokan, nem lehet, s így nem is szabad beszélni.

Dér Katalin könyve azonban épp ezt teszi, mondván: egyszerűen nem igaz, hogy ez az isteni oldal, s hatása az emberi nyelvre mindenestől megismerhetetlen, feltárhatatlan lenne. Nem, ez nincsen így. Ha a Bibliában végső forrásukat tekintve isteni közlemények találhatók, s ha e tény alapvetően befolyásolja a kifejezés módját, mikéntjét, akkor ezt az olvasás gyakorlata sem hagyhatja figyelmen kívül. Ha a Biblia mondanivalójának lényege Isten belépése az ember világába, életközegébe, akkor ez igenis meghatározza a szöveget minden szinten, a szemléleti alapoktól a formáig és a nyelvig. Miképpen? Erről szól a könyv.

A szerző az ELTE Bölcsészkarán tanít. Ókori irodalmi, színháztörténeti témájú könyvek, cikkek megjelentetése után az utóbbi tizenöt évben bibliai tárgyú és középkori teológiával foglalkozó írásokat publikált, valamint számos fordítást ó- és középkori szerzők műveiből.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A Biblia olvasása ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A Biblia olvasása ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  352
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  800 gr
  ISBN:
  9789636620196
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2008
  Commodity code:
  2081492 / 1007651  TAGS:
  Online A Biblia olvasása ebook, könyvet A Biblia olvasása FB2, Download A Biblia olvasása PDF , Download A Biblia olvasása MOBI, Online A Biblia olvasása könyvet, ingyenes letöltések A Biblia olvasása IPhone, Online könyvet A Biblia olvasása PDF, ingyenes A Biblia olvasása DJVU, ingyenes letöltések A Biblia olvasása TXT, letöltések A Biblia olvasása RTF, Online A Biblia olvasása FB2 , e-könyvet A Biblia olvasása letöltések TXT, ingyenes A Biblia olvasása letöltések könyvet, e-könyvet A Biblia olvasása download MOBI, letöltések A Biblia olvasása IPad, olvas A Biblia olvasása MOBI, olvas A Biblia olvasása DOC, ingyenes A Biblia olvasása AWZ, Download e-könyvet A Biblia olvasása iPad , ingyenes A Biblia olvasása DJVU, Download A Biblia olvasása e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A Biblia olvasása DVD, olvas A Biblia olvasása TXT, Book A Biblia olvasása letöltések DJVU, A Biblia olvasása letöltések könyvet ingyenes, A Biblia olvasása letöltések könyvet pdf ingyenes, A Biblia olvasása pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A Biblia olvasása pdf ingyenes, A Biblia olvasása letöltések könyvet epub ingyenes, A Biblia olvasása ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply