A barna táska

Kornis Anna (Szerk.) - Takács Ferenc (Szerk.) - A barna táska

Az első világháborúról rengeteget írtak és fognak írni ezután is.

Köztük, a háborúról írók között ott vannak illetve ott voltak azok, akik elsőként és első kézből, közvetlen tapasztalataik alapján számoltak be a világháborúról. Az egymással harcban álló hatalmak katonái közlegények, altisztek és tisztek között sokan írtak ilyen vagy olyan formájú élménybeszámolót a borzalom mindennapjairól.

Ebből a könyvből egy ilyesféle tanúságtétellel ismerkedhet meg az olvasó: Kornis Jenőnek, az osztrák-magyar császári és királyi hadsereg közkatonájának (később őrvezetőjének) 1914 és 1918 között írt háborús naplójával, levelezésével és elegyes feljegyzéseivel. Ezeknek a harctérről és a hadifogságból hazahozott dokumentumoknak különös volt a sorsuk. Miután Kornis Jenő 1918 tavaszán szerencsésen hazajutott az oroszországi hadifogságból, a háborús emlékeket tartalmazó iratokat és fényképeket egy barna színű női kézitáskába tette hogy mikor, nem tudjuk. A táska azután eltűnt a szekrények mélyén: a háborús dokumentumok hosszú évtizedeken át olvasatlanul lappangtak a család budapesti otthonában, s csupán napjainkban, majd hetven évvel Kornis Jenő halála (1944) után derült fény a tartalmukra.
A Könyv Magyarul!


Letöltések A barna táska ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések A barna táska ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  192
  Cover:
  FLAPS, PAPERBACK
  Weight:
  200 gr
  ISBN:
  9786155513077
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2015
  Commodity code:
  2605037 / 1145581  TAGS:
  Online A barna táska ebook, könyvet A barna táska FB2, Download A barna táska PDF , Download A barna táska MOBI, Online A barna táska könyvet, ingyenes letöltések A barna táska IPhone, Online könyvet A barna táska PDF, ingyenes A barna táska DJVU, ingyenes letöltések A barna táska TXT, letöltések A barna táska RTF, Online A barna táska FB2 , e-könyvet A barna táska letöltések TXT, ingyenes A barna táska letöltések könyvet, e-könyvet A barna táska download MOBI, letöltések A barna táska IPad, olvas A barna táska MOBI, olvas A barna táska DOC, ingyenes A barna táska AWZ, Download e-könyvet A barna táska iPad , ingyenes A barna táska DJVU, Download A barna táska e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések A barna táska DVD, olvas A barna táska TXT, Book A barna táska letöltések DJVU, A barna táska letöltések könyvet ingyenes, A barna táska letöltések könyvet pdf ingyenes, A barna táska pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet A barna táska pdf ingyenes, A barna táska letöltések könyvet epub ingyenes, A barna táska ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply