99 palacsinta

Hemző Károly - Lajos Mari - 99 palacsinta

Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné a palacsintát. Ki édes, ki sós töltelékkel, összehajtogatva, feltekerve, batyunak formázva, rakottasként, metéltre vágva vagy tortaszerűen egymásra csúsztatva – falatka, előétel, levesbetét, köret, egytálétel, desszert vagy fenséges torta formájában. A variációk száma szinte végtelen, mindenkit arra buzdítanék, hogy kísérletezzen, alkosson új változatokat, saját specialitásokat.
Eredetét tekintve semmi bizonyosat nem tudunk. Más-más néven a francia és olasz konyha éppúgy magáénak vallja, mint a német és osztrák, de oszlopos tagja a valahai monarchiás, sőt az orosz és az amerikai konyháknak is. Érdekességképpen megemlíthetjük, hogy maga a palacsinta elnevezés vélhetőleg a latin placenta — lepény, lángos — szóból ered. A fáma szerint, már az étkezés tekintetében önellátó római katonák is sütöttek efféle lepényeket, mégpedig felfordított, tűz fölött felhevített pajzsukat használva serpenyőnek. A népek vándorlása és az idők folyamán aztán a ma is használatos palacsinta vált belőle, legalábbis erről vall az 1577-ből származó Kolozsvári glosszák egyik passzusa, de népi szövegekben, gyermekmondókában találkozhatunk a mókás lapacsinta elnevezéssel is. Tény, hogy mindig, mindenhol, mindenki sütötte és kedvelte ezt a sokoldalú, könnyű, finom és laktató lepényféleséget.A Könyv Magyarul!


Letöltések 99 palacsinta ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések 99 palacsinta ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  72
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  540 gr
  ISBN:
  9789639710481
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2009
  Commodity code:
  2202638 / 1057558
  Series:


  TAGS:
  Online 99 palacsinta ebook, könyvet 99 palacsinta FB2, Download 99 palacsinta PDF , Download 99 palacsinta MOBI, Online 99 palacsinta könyvet, ingyenes letöltések 99 palacsinta IPhone, Online könyvet 99 palacsinta PDF, ingyenes 99 palacsinta DJVU, ingyenes letöltések 99 palacsinta TXT, letöltések 99 palacsinta RTF, Online 99 palacsinta FB2 , e-könyvet 99 palacsinta letöltések TXT, ingyenes 99 palacsinta letöltések könyvet, e-könyvet 99 palacsinta download MOBI, letöltések 99 palacsinta IPad, olvas 99 palacsinta MOBI, olvas 99 palacsinta DOC, ingyenes 99 palacsinta AWZ, Download e-könyvet 99 palacsinta iPad , ingyenes 99 palacsinta DJVU, Download 99 palacsinta e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések 99 palacsinta DVD, olvas 99 palacsinta TXT, Book 99 palacsinta letöltések DJVU, 99 palacsinta letöltések könyvet ingyenes, 99 palacsinta letöltések könyvet pdf ingyenes, 99 palacsinta pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet 99 palacsinta pdf ingyenes, 99 palacsinta letöltések könyvet epub ingyenes, 99 palacsinta ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply