35 nap


Immár magyarul is olvasható a Műegyetem egyik MEFESZ vezetőjének, Lipták Bélának 1956-os naplója. A könyv eredetileg angol nyelven jelent meg 2001-ben, a Texas University Press kiadásában “A Testament of Revolution” címmel. A kötetet a New York Times és a Wall Street Journal is méltatta. Az amerikai kiadást az USA magyar nagykövetségén is bemutatták. Lipták Béla, fotókkal és dokumentumokkal illusztrálva, egy 20 éves diák személyes élményeként, szinte percről percre írja le ezeket a történelmet formáló napokat és mutatja be az általa megismert szabadságharcos hősöket, az Angyal Pistákat, Danner Jancsikat és Szabó bácsikat. Naplója új adatokkal egészíti ki az 1956-os forradalom történetét. Lipták Béla 1957-ben az Amerikai Magyar Diákszövetség alapító elnöke lett. Később műszaki pályára lépett, vállalatot alapított, tanított a Yale egyetemen és 26 műszaki könyvet adott ki. Ezek közül az elsőkhöz Teller Ede írta az előszót. Az ő tervei alapján szabályozták az IBM több gyárát és munkájának elismeréséül szakmájában elérte a legfelső fokot: a “Control Hall of Fame” tagságát, melyet beválasztásakor csak hárman értek el az Egyesült Államokban. A magyar vonatkozású munkájában nagy szerepe volt Nagy Imre sírja felkutatásának, a környezetvédelemnek, a Magyar Lobbi megalapításának és a Duna visszaterelésének. Lipták ma is aktív, a Duna ügyében 2003. márciusában egy budapesti sajtótájékoztatón ismertette a visszaterelésre vonatkozó Kiegyezési Tervét és az Alkotmánybírósági pert, mely követeli a második hágai kört. Hisz abban, hogy az 1956-os szabadságharc lelkületének felelevenítése megadhatja népünknek azt az önbecsülést és hitet, mely szükséges a közép-európai vezetőszerepünk felvállalásához és a 20. század sebeinek begyógyításához, nemzetünk egyesítéséhez.A Könyv Magyarul!


Letöltések 35 nap ingyenes könyv pdf mobi epub mp3 fb2 CD txt doc kindle Ibook iOS:Letöltések 35 nap ingyenes könyv:

MIRROR-2
Csatlakozz több százezer elégedett taghoz, akik számtalan órát töltöttek online multimédiás tartalmak keresésével és éppen most, miközben új könyveket, magazinokat és híres képregényeket élveztek.

Itt van és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek egyikére kattintva:

 • Könyvek, magazinok és képregények korlátlanul, bárhová is megyek: közvetlenül a böngészőjéhez a számítógépen vagy táblagépen.
 • Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.
 • Szerezd meg a legjobb könyveket, magazinokat és képregényeket minden műfajban, beleértve a cselekvést, a kalandot, az anime-t, a mangát, a gyerekeket és a családot. Classics, Comedy, Reference, Manuals, Dráma, Idegen, Horror, Zene, Romance, Science Fiction, Sports és még sokan mások.
 • Új címeket adnak hozzá minden nap! Szeretnénk frissen tartani a dolgokat.
 • Minden platform. Teljesen optimalizált
 • Fedezze fel, miért mennek naponta több ezer ember.Regisztráljon és élvezze a szórakozást, korlátlan!


  Publisher:
  Number of Pages:
  224
  Cover:
  SADDLE STITCHED
  Weight:
  610 gr
  ISBN:
  9789638628893
  Language:
  Hungarian
  Year of publication:
  2003
  Commodity code:
  2117399 / 1019589
  Translator:


  TAGS:
  Online 35 nap ebook, könyvet 35 nap FB2, Download 35 nap PDF , Download 35 nap MOBI, Online 35 nap könyvet, ingyenes letöltések 35 nap IPhone, Online könyvet 35 nap PDF, ingyenes 35 nap DJVU, ingyenes letöltések 35 nap TXT, letöltések 35 nap RTF, Online 35 nap FB2 , e-könyvet 35 nap letöltések TXT, ingyenes 35 nap letöltések könyvet, e-könyvet 35 nap download MOBI, letöltések 35 nap IPad, olvas 35 nap MOBI, olvas 35 nap DOC, ingyenes 35 nap AWZ, Download e-könyvet 35 nap iPad , ingyenes 35 nap DJVU, Download 35 nap e-könyvet ingyenes, ingyenes letöltések 35 nap DVD, olvas 35 nap TXT, Book 35 nap letöltések DJVU, 35 nap letöltések könyvet ingyenes, 35 nap letöltések könyvet pdf ingyenes, 35 nap pdf könyvet letöltések ingyenes, letöltések e-könyvet 35 nap pdf ingyenes, 35 nap letöltések könyvet epub ingyenes, 35 nap ePub könyvet letöltések ingyenes.

 • Leave a Reply